Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Xpeng vanzari in Europa, cu vehicule electrice mai mari si mai scumpe

Producatorul chinez de masini electrice Xpeng se repozitioneaza ca o marca premium, pe masura ce lanseaza modele mai mari si mai scumpe pe pietele sale europene initiale, renuntand la unele modele mai mici.



Sursa: electrive.com


Rivalul Tesla s-a lansat in Norvegia in 2020 cu SUV-ul compact G3, care a fost redenumit G3i. Producatorul de automobile planuise sa urmeze modelul G3 cu berlina mijlocie P5 si berlina mai mare P7, pe masura ce s-a extins in Europa anul trecut in Tarile de Jos, Suedia si Danemarca.


Xpeng si-a redus acum gama pentru pietele europene din afara Norvegiei, renuntand la P5 si lansand noul SUV mare G9, impreuna cu o versiune revizuita a lui P7. Ambele modele se incadreaza in segmentele mijlocii si mari in ceea ce priveste dimensiunea.


„Am inceput cu o strategie usor de abordat, dar acum incercam cu adevarat sa facem upgrade”, a declarat Jiaxi You, director pentru produse si marketing in strainatate, pentru Automotive News Europe.


Vanzarile G9 au inceput in China in octombrie. Este cea mai avansata masina complet electrica a marcii, adaugand o arhitectura de 800 de volti care mareste viteza de incarcare la maximum 300 de kilowati, mai rapid decat Porsche Taycan.


Masina are un pret care incepe de la 59.990 de euro in Tarile de Jos pentru o versiune cu baterie LFP de 78 de kilowati-ora cu o autonomie de 460 km (286 mile) masurata pe ciclul WLTP.


Berlina P5 a fost retrasa dupa o perioada de scurta durata la vanzare in Tarile de Jos si pe alte piete.


Sursa: arenaev.com


„Am decis ca ar fi mai logic sa ne folosim resursele pentru a ne concentra asupra masinilor care ar avea impact pentru piata europeana”, a declarat Martin Stegelmeier, seful departamentului de planificare a produselor Xpeng pentru Europa. „O berlina mai mica nu este tipul de caroserie al viitorului in Europa in ceea ce priveste valoarea perceputa.”


SUV-urile, hatchback-urile si break-urile sunt mai apreciate de clientii europeni, dupa cum a spus Stegelmeier.


P5 si G3 folosesc aceeasi platforma, care urmeaza sa fie inlocuita anul acesta cu o arhitectura de 800 de volti vazuta pentru prima data pe noul G3. Marca se gandeste sa aduca masina in Europa.


Producatorul auto opereaza un model de vanzare directa pe pietele sale europene, platind partenerilor grupului de dealeri o taxa de „agentie” pentru fiecare vanzare. De asemenea, compania isi intensifica operatiunile de vanzare online.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA