Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda reduce costurile cu celulele de combustibil

Honda va folosi un nou sistem de celule de combustibil cu hidrogen dezvoltat in comun cu General Motors intr-un crossover CR-V construit in SUA.



Sursa: hondatrading.ro


Honda vizeaza vanzari anuale de aproximativ 2.000 de unitati ale noului sistem de celule de combustie la mijlocul acestui deceniu, urmarind sa le creasca la 60.000 de unitati pe an, in 2030.


Pila de combustibil CR-V va fi construita in Ohio si va fi lansata in SUA si Japonia pana la sfarsitul anului viitor. Cat despre vanzarile in Europa, acestea sunt inca in discuii, dupa cum a declarat Honda intr-un comunicat.


Noua tehnologie este rezultatul unei dezvoltari comune intre Honda si GM, care dateaza din 2013. Printre alte imbunatatiri, durabilitatea sistemului va fi dublata si performanta la temperaturi scazute va fi sporita, au spus directorii. Noul sistem porneste semnificativ mai repede la temperaturi de pana la minus 22 de grade Fahrenheit (minus 30 de grade Celsius).


Honda si GM au pus in comun resursele pentru dezvoltarea celulelor de combustibil cu hidrogen pentru a acoperi costurile ridicate ale tehnologiei, care este vazuta ca o piatra esentiala spre obiectivele de neutralitate a carbonului.


Honda, intentioneaza sa elimine treptat centralele electrice pe benzina pana in 2040 si sa vanda pana atunci doar vehicule electrice cu baterie sau cu celule de combustibil.


„Hidrogenul va juca un rol deosebit de important in atingerea neutralitatii carbonului”, a declarat, joi, directorul executiv senior Shinji Aoyama, la sediul Honda. „Cu acest sistem, ne straduim sa obtinem costuri mai mici, durabilitate ridicata si rezistenta imbunatatita la temperaturi scazute.”


Sursa: topgear.com


Honda isi propune sa reduca la jumatate costul sistemului de celule de combustibil pana in 2030, in comparatie cu tehnologia care va veni anul viitor si sa dubleze din nou durabilitatea in acel interval de timp.


Dar, in mod esential, Honda intentioneaza sa extinda vanzarile catre vehicule comerciale, echipamente de constructii si chiar catre companii care folosesc pile de combustie ca centrale electrice.


Sistemul de celule de combustibil care va sosi in 2024 va fi realizat la o fabrica de celule de combustibil din Michigan, operata in comun de Honda si General Motors. CR-V alimentat cu hidrogen va fi asamblat la Centrul de productie de performanta al Honda din Marysville, Ohio, unde a fost construit supermasina NSX.


CR-V va accepta incarcarea la domiciliu a bateriei sale electrice, precum si realimentarea cu hidrogen.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA