Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Jaguar XJ X350 ( 2003 – 2009 )

Nu te lasa pacalit de aspectul conservator al lui Jaguar XJ X350 asa cum m-am lasat eu pacalit de acea striperitza. La fel ca si acea striperitza, Jaguar XJ X350 vine cu motoare verticale si opturi orizontale cu figuri paranormale.



Am vorbit despre X Type, care era un Mondeo recarosat si care trebuia sa se ia de gat cu Passat-ul si probabil Seria 3 desi e cam trasa de par la fel cum se tragea Dana Roba de par in platourile de la Capatos. Am vorbit despre S-Type, care era un rival pentru Seria 5 si E Class si era cumva pe acolo. Avea un aspect retro si niste motoare verticale cu care sa se lupte. Asa ca trebuia sa vina si rivalul britanic al lui S Class, Seria 7 si Audi A8. Si am sa raman la Audi A8 pentru ca amandoua au in comun constructia din aluminiu. Asta le face pe amandoua mai usoare si imune la rugina (dar nu total, ci doar 95%) si doi rivali care erau usor in urma competitiei.


In rest trebuie sa vorbesc repede si despre partea mecanica si despre masina. Avem tractiune spate ca la S Class si Seria 7, avem 800 de metri lungime, 6000 de tone si motoare capabile pentru orice situatie. Ce avem in plus este luxul clasic britanic, cu hectare de lemn si piele de moda veche. Plus ca pe aici incepe si tirania Ford deci calitatea masinii este mai buna decat ceea ce avea Jaguar in trecut. Si apoi avem aspectul, care inca este la putere, la fel ca si cu fumul pentru ca unde e fum e si putere. E ca si cum ai conduce un W140 S Class dar mai modern. O masina foarte comoda, foarte relaxanta si foarte calma. Daca ar fi o persoana, cu siguranta ar purta monoclu. Doar ca nu are acel aer elegant si subtil englezesc, ci pare mai degraba un hipster culturist. Bea ceai in timp ce face piept. Poarta monoclu in timp ce face tractiuni. Se bate prin parcari folosind o umbrela. Si are dintii impecabili, intr-un mod foarte, foarte nebritanic. Stii ce mai e nebritanic la masina asta? Fiabilitatea. E o masina fiabila. Si cu asta pot sa mor in pace.



Motoare Jaguar XJ X350


Benzina



  • 3.0 V6 de 240 cai – Fiind un producator mic, avem un singur benzinar care vine in diverse arome. Sau cum ar spune Bruce Lee – Nu imi este frica de producatorul auto care lanseaza 10.000 de motoare 1 data. Imi este frica de producatorul auto care lanseaza acelasi motor de 10.000 de ori.

  • 3.5 V6 de 265 cai – Si mergem in continuare.

  • 4.2 V8 de 300 cai – Cat de departe?

  • 4.2 SC de 400 cai – Pana la acest fabulos, fantastik bombastik elastik. Da, e acelasi motor folosit si pe Range Rover LR322 si alte masini mai pentru saraci, gen Jaguar XF. La fel ca si acolo, sunt probleme pe partea de racire, iar radiatorul si conductele vor crapa in timp. Pentru ca nu ai cum sa ai 400 de cai si sa conduci civilizat. Este ca si cum i-ai spune lui Vacaroiu sa nu mai bea. Sau cum i-ai spune lui Becali sa nu mai arunce cu bani. Sau cum i-ai spune lu’ Prodanca sa nu mai arunce pumni.


Diesel


2.7 V6 Bi-Turbo de 204 cai – Da, e acelasi motor faimos de pe Range Rover Sport, doar ca e ceva mai fiabil. Ramane problema ca la S Type si alte masini din grupul PSA care folosesc motorul asta (gen Citroen C6) si in sensul ca turbinele se incing ca la wrestling dupa o sticla de Riesling. Iar turbinele au nevoie de ulei pentru a se raci, asa ca nu opri motorul din mers in timp ce te indrepti spre parcare. Mai asteapta ceva timp ca sa aiba timp sa circule uleiul si pe la turbine ca sa le raceasca. Nu fi bou vagon. ErdeEesh. Ca sa nu fii epiderma organului genital masculin in parohie.


 



Probleme Generale Jaguar XJ X350



  • Spuneam mai devreme ca Jaguar XJ X350 e construit din aluminiu, dar suruburile sunt din otel si ruginesc. Asa ca poti ramane cu portiera in mana, o portiera absolut impecabila. Ca si A8, constructia e din aluminiu adica nu rugineste. Dezavantajul major in schimb va fi cand se va indoi.

  • Raman la constructia din aluminiu si trebuie sa mentionez puntea spate care nu este din aluminiu si rugineste, ca la E Class.

  • Placutele de frana pe spate si suspensia spate vor fi luate cu asalt de minim 204 cai si maxim 400 de cai la fel cum a fost asaltat Alexa de catre Prodanca.


 



 


Verdict Jaguar XJ X350


Obrazul subtire cu cheltuiala se tine si cumva Jaguar XJ a trecut pe sub radarul ceafa-lata-frunte-ingusta, ceea ce e foarte ciudat in conditiile in care S Type e masina oficiala Balta Alba. Posibil sa fie aspectul usor invechit, care pacaleste ochiul nestiutorului. Da, la exterior arata retro pentru ca e Jaguar, dar pe dedesubt e la fel ca capabila ca un Seria 7. Si are lemn pe bune!


Ce motoare recomand? 3.0 V6 benzina de 240 cai ar trebui sa ajunga, dar 90% din anunturi au dieselul de 2.7 si 204 cai. 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-04-20 13:11:05

    Salutare Filip, Motorul e de origine PSa si e decent ca si fiabilitate. Motorul asta exista si pe Range Rover Sport dar nu te lua dupa ala pentru ca e usor modificat si componetele sunt mutate din locul lor normal. E un motor absolut decent. Succes!

  • AproapeMasini

    2024-04-20 13:11:05

    Salutare Filip, Motorul e de origine PSa si e decent ca si fiabilitate. Motorul asta exista si pe Range Rover Sport dar nu te lua dupa ala pentru ca e usor modificat si componetele sunt mutate din locul lor normal. E un motor absolut decent. Succes!

  • Filip Bodi

    2024-04-20 11:53:24

    Sunt interesat de mașina asta cu motorul 2.7 diesel. E cât de cât fiabil, măcar la un nivel de decență? Sau e foarte stricăcios?

  • Filip Bodi

    2024-04-20 11:53:24

    Sunt interesat de mașina asta cu motorul 2.7 diesel. E cât de cât fiabil, măcar la un nivel de decență? Sau e foarte stricăcios?

  • Alex

    2024-01-16 00:00:56

    Salutare! Am tot verificat site-ul din cand in cand pentru un review al modelului urmator de XJ. SE POATE FACE? 😁😁😁 MULȚUMESC

  • Alex

    2024-01-16 00:00:56

    Salutare! Am tot verificat site-ul din cand in cand pentru un review al modelului urmator de XJ. SE POATE FACE? 😁😁😁 MULȚUMESC


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA