Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Spania a fost dezamagita de atitudinea Germaniei legata de interzicerea carburantilor

Spania spune ca modificarea propunerii acum ar putea trimite semnale confuze investitorilor si industriilor care planifica trecerea la energie curata.



Sursa: wardsauto.com


Germania poate crea un precedent periculos prin contestarea unui acord al Uniunii Europene de eliminare treptata a noilor masini cu motor cu combustie incepand cu 2035, a declarat viceprim-ministrul Spaniei.


Modificarea propunerii atat de tarziu in dezbatere ar putea perturba modul in care blocul elaboreaza politici cheie in viitor si ar putea trimite semnale confuze investitorilor si industriilor care planifica trecerea la energie curata, a spus Teresa Ribera.


Germania, unde productia de automobile este piatra de temelie a economiei, a cerut bratului executiv al UE sa scuteasca masinile alimentate cu combustibili sintetici, acest lucru fiind o problema intr-un plan deja convenit de reducere a emisiilor de carbon.


Ulterior, Italia s-a alaturat Berlinului si a amenintat ca va dezaproba interdictia, guvernul premierului Giorgia Meloni argumentand ca nu are sens si pune in pericol mii de locuri de munca.


„Este dezamagitor”, a spus Ribera, care este, de asemenea, ministrul spaniol al tranzitiei de mediu si face eforturi pentru reduceri mai rapide ale emisiilor. „Dar daca alte guverne decid sa faca ceva similar in orice problema? Regulile procedurale sunt pentru toata lumea.”


Industria auto din Germania are aproximativ 800.000 de angajati si are venituri de aproximativ 411 miliarde de euro.


Sursa: euractiv.com


Spania este cel de-al doilea producator de masini pe continent, industria fiind responsabila pentru aproximativ 11% din productia economica anuala. Prim-ministrul Pedro Sanchez a promis mai mult de 4 miliarde de euro pentru a transforma industria si a face din natiune un hub pentru vehiculele electrice.


Comisia Europeana nu ar trebui sa amane decizia sa finala cu privire la interdictia propusa pentru 2035, a declarat Ribera. Disputa ar putea fi rezolvata intr-un alt loc, cum ar fi negocierile privind regulile privind emisiile Euro-7, pentru a preveni ruperea propunerii actuale si inceperea discutiilor de la zero.


Ribera a atribuit obiectiile Germaniei unor conflicte din cadrul coalitiei de guvernamant a cancelarului Olaf Scholz.


„Poate sa aiba o dificultate politica interna, dar acum si-au exportat dificultatile politice interne in intreaga Uniune Europeana”, a spus Ribera, adaugand ca blocul trebuie sa evalueze inca impactul combustibililor sintetici asupra obiectivelor de reducere a carbonului.


Un vot final al UE asupra interdictiei convenite anul trecut a fost programat pentru 7 martie, dar apoi a fost amanat pe fondul temerilor ca Germania s-ar putea abtine.


Oficialii UE si germani sunt in discutii pentru a gasi un compromis.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA