Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford Explorer se indreapta spre segmentul de cross-over compact

Ford a aplicat eticheta de identificare Explorer pe noul sau SUV electric compact pentru Europa.



Sursa: insideevs.com


Fiind un SUV electric de dimensiuni compacte, modelul fabricat in Germania intra intr-o nisa in crestere rapida, cu o concurenta limitata.


Ford Explorer european, este foarte diferit de omologul sau american. Versiunea europeana are 4470 mm lungime si se bazeaza pe platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen. Intre timp, US Explorer este clasificat ca un SUV mare cu 5049 mm lungime si este alimentat de motoare cu ardere de pana la 3,3 litri.


European Explorer va fi construit la fabrica Ford din Koln, Germania, inlocuind modelul Fiesta. O a doua versiune a Explorer, care se asteapta sa fie numita Explorer Sport, va urma sa fie produsa in aceeasi fabrica.


Ford a spus ca noul model va incepe de la mai putin de 45.000 de euro (48.200 de dolari) cand va fi pus in vanzare, fara a oferi o cifra precisa sau a dezvalui pietele pe care se va aplica acel pret.


Noul EV va concura cu modelele Grupului VW pe aceeasi platforma, cum ar fi VW ID4 si viitorul Cupra Tavascan, precum si modele precum Nissan Ariya si Toyota bZ4X.


Cu toate acestea, dimensiunea mai mica a Explorer EV il clasifica drept compact, dandu-i potential un avantaj atunci cand majoritatea modelelor electrice de la producatorii de automobile de volum sunt de dimensiuni medii.


Foarte putine SUV-uri electrice compacte sunt vandute in prezent in Europa, cel mai vandut  fiind Mazda MX-30 la 1.403 de unitati, urmat de MG Marvel R cu 1.177 de unitati.


Nisa incipienta a SUV-urilor electrice compacte din Europa a crescut cu 182%, pana la 3.769 de unitati in primele doua luni, potrivit datelor cercetatorului de piata Dataforce.


Intre timp, cererea generala pentru SUV-uri compacte este mai puternica ca niciodata in Europa. Vanzarile de SUV compact au crescut cu 25%, pana la 257.131 pana in februarie, potrivit Dataforce, in timp ce vanzarile de masini mici au crescut cu 11%, pana la 253.474.


Primele Explorer EV disponibile vor fi modele Select si Premium cu specificatii inalte, in functie de piata. Ford a declarat ca echipamentul standard al acestor modele va include scaune fata incalzite cu functie de masaj, deschidere a hayonului fara maini, un volan incalzit si acces fara cheie. Asistenta la schimbarea benzii va face, de asemenea, parte din pachetul de asistenta pentru sofer al SUV-ului.


Un mod in care interiorul SUV-ului va diferi de modelele VW Group MEB, cum ar fi VW ID4, este ca va avea un ecran tactil central cu aspect portret.


Sursa: carsguide.com


Nu a fost anuntata dimensiunea sau autonomia bateriei, dar incarcarea este suficient de rapida de la 10 la 80% in 25 de minute, dupa cum a spus compania. Viteza sugereaza acelasi sistem de incarcare de 170 de kilowati ca pe VW ID4.


Dimensiunile bateriilor sunt de asteptat sa corespunda ofertei Grupului VW pentru masinile sale MEB, incepand cu o versiune de 52 de kilowati/ora, ajungand la 77 kWh pentru modelele mai scumpe.


Explorer va fi oferit cu trei sisteme de propulsie diferite: tractiune spate de 168 CP, tractiune spate de 282 CP si tractiune integrala de 335 CP, a spus producatorul.


Designul masinii este o „reinterpretare a atractivitatii asertive si robuste” a US Explorer, menita sa atraga mai mult gusturile europene, in acelasi timp imbunatatind aerodinamica, a declarat Ford intr-un comunicat.


Parteneriatul Ford cu Volkswagen pe masini electrice este de asteptat sa se incheie cu productia celor doua modele Explorer, deoarece isi dezvolta propria platforma potrivita pentru piata europeana.


Cele doua companii lucreaza impreuna si la vehicule comerciale, CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, afirmand saptamana trecuta ca parteneriatul lor se „intensifica”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA