Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE intentioneaza sa aprobe combustibilul electric

Comisia Europeana a elaborat un plan care permite vanzarea de masini noi cu motoare cu ardere interna care functioneaza numai cu combustibili electrici ( electrocombustibil ) neutri din punct de vedere climatic, in incercarea de a rezolva disputa cu Germania cu privire la eliminarea treptata a motorului cu ardere de catre UE.



Sursa: transportenvironment.org


Proiectul nou, sugereaza crearea unui nou tip de categorie de vehicule in Uniunea Europeana pentru masinile care pot functiona numai cu combustibili neutri, din carbon.


Astfel de vehicule ar trebui sa utilizeze tehnologie care le-ar impiedica sa conduca daca sunt folositi alti combustibili, dupa cum se arata in proiect. Acesta ar include un „sistem de stimulare a alimentarii cu combustibil” pentru a opri pornirea masinii daca ar fi alimentata cu combustibili care nu au emisii de carbon neutre.


Propunerea ar putea oferi producatorilor de automobile o cale de a continua sa vanda vehicule cu motoare cu combustie dupa 2035, data la care legea UE planificata va interzice vanzarea de masini noi care emit CO2.


Cererea principala a ministerului este ca UE sa permita vanzarile de masini noi care functioneaza cu combustibili electronici dupa 2035.


Conditia Comisiei conform careia masinile trebuie sa poata recunoaste combustibilii neutri in CO2 din combustibilii fosili a fost problematica pentru Germania, deoarece ar forta in mare masura producatorii de automobile sa dezvolte noi motoare.


Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, nu a vrut sa respinga complet propunerea Comisiei, ci mai degraba sa-i aduca unele imbunatatiri.


Sursa: basec.org.uk


Purtatorul de cuvant al Comisiei a refuzat sa ofere comentarii in legatura cu noul proiect. „Discutiile sunt in desfasurare intre Comisie si autoritatile germane”, a spus acesta.


Combustibilii electronici nu sunt inca produsi la scara. Un studiu publicat de Institutul de Cercetare Climatica din Potsdam a constatat ca toate proiectele planificate de e-combustibil la nivel mondial ar produce doar suficient combustibil pentru a acoperi 10% din cererea Germaniei de utilizare in aviatie, transport maritim si produse chimice in urmatorii cativa ani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA