Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford se asteapta la pierderi de 3 miliarde de dolari cu vehiculele electrice

Ford se asteapta ca afacerea sa cu vehicule electrice sa piarda 3 miliarde de dolari in acest an, chiar daca prognozeaza profituri crescute pe combustie interna si operatiunile de vehicule comerciale.



Sursa: media.ford.com


Producatorul auto a estimat ca pierderile de la unitatea sa de vehicule electrice, numita Model E, vor creste cu aproape 50% in 2023, de la 2,1 miliarde de dolari anul trecut, in timp ce continua sa investeasca in cresterea productiei si dezvoltarea de produse de ultima generatie pe o platforma dedicata pentru vehicule electrice.


Ford a declarat ca se asteapta la castiguri inainte de dobanzi si impozite de aproximativ 7 miliarde de dolari in acest an pentru Ford Blue, unitatea sa de afaceri cu ardere interna, si de aproximativ 6 miliarde de dolari pentru Ford Pro, unitatea sa comerciala.


Aceste unitati au facut 6,8 miliarde de dolari in 2022 si respectiv 3,2 miliarde de dolari in 2022.


Analistii si investitorii au presupus de multa vreme ca afacerea traditionala a companiei cu vehicule pe benzina a generat profituri si a ajutat la finantarea investitiilor in vehicule electrice si alte proiecte de mobilitate.


Ford a evidentiat public rezultatele pentru cele trei unitati, create ca parte a unei reorganizari la nivel de companie in 2022, pe masura ce isi schimba metoda de raportare financiara. Noul mod de raportare nu mai detaliaza cum a procedat compania in diferite regiuni ale lumii, cum ar fi America de Nord, Europa si China.


Sursa: fordauthority.com


„Prin schimbarea organizatiei noastre si a modului in care raportam rezultatele financiare, operam cu o concentrare sporita, viteza si responsabilitate”, a spus CFO John Lawler.


Totusi, Lawler a spus ca Ford se va „apropia de pragul de rentabilitate al marjei de contributie” pentru vehiculele electrice pana la sfarsitul acestui an. Producatorul auto se asteapta sa atinga o capacitate de productie de 600.000 de vehicule electrice anual pana la sfarsitul acestui an si sa poata construi 2 milioane pe an pana in 2026.


Lawler a spus ca unitatea Ford Pro este de asteptat sa-si dubleze veniturile in acest an, pe masura ce se pregateste sa lanseze o noua linie de pick-up Super Duty si sa sporeasca productia furgonetei sale E-Transit.


„Ford Blue si Ford Pro sunt ambele profitabile solid astazi si bine pozitionate pentru crestere”, a declarat Lawler.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA