Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lamborghini lanseaza modelul Revuelto in era EV

Super-rapidul Lamborghini Revuelto va propulsa marca italiana de supermasini in era EV, ajutat de un sistem de propulsie hybrid plug-in.



Sursa: topgear.com


Revuelto, care il inlocuieste pe Aventador, combina cel mai puternic V-12 produs de Lamborghini cu trei motoare electrice pentru a-si creste puterea la 1.001 CP.


Coupe-ul accelereaza de la 0-100 km/h (0-62 mph) in 2,5 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid decat Aventador-ul pe care il inlocuieste. Are o viteza maxima de peste 350 km/h.


CEO-ul Stephan Winkelmann a spus ca Revuelto va costa aproximativ 500.000 de euro si este „inceputul unei noi ere pentru Lamborghini”.


Revuelto urmeaza traditia marcii de a-si lua numele de la un taur de lupta spaniol. „Revuelto” este cuvantul spaniol pentru „indisciplinat”. Este primul model hybrid plug-in al Lamborghini. Marca a produs anterior Sian, un coupe de serie limitata derivat din Aventador, care avea un motor electric de 48 de volti alimentat de un supercondensator.


Revuelto are un motor pe benzina V-12 aspirat natural de 6,5 litri, de 813 CP. Este cuplat cu un motor electric in spate si unul pe fiecare dintre rotile din fata. Motoarele electrice sunt alimentate de un acumulator litiu-ion de 3,8 kilowati/ora, gazduit in tunelul central al masinii.


O noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu opt trepte este pozitionata transversal in spatele motorului montat longitudinal in spate.


Lamborghini a vandut doar alte doua masini V-12 cu cutie de viteze transversala spate. Unul a fost Miura, care a fost lansat in 1966 si avea, de asemenea, un motor transversal in spate. Celalalt era Essenza SCV12, o hipermasina axata pe pista.


Distributia greutatii lui Revuelto este de 44% in fata si 56% in spate.


Sursa: carscoops.com


Designul sau a fost inspirat de elementele aerospatiale, cu suprafete sculptate cuprinse de doua linii care pornesc din fata si imbratiseaza cabina si motorul, inclinandu-se pana la evacuarile de forma hexagonala. „Am dat o forma adrenalinei”, a declarat seful de design al marcii, Mitja Borkert.


Luminile in forma de Y ale modelului Revuelto din fata si din spate stabilesc un semn de design care este, de asemenea, urmat de caracteristici interioare, cum ar fi consola centrala si partea superioara a plansei de bord.Infotainmentul include un cockpit digital de 12,3 inchi plus un afisaj de 9,1 inchi pe partea pasagerului.


Lamborghini va lansa prima sa masina complet electrica in 2028, urmand o a doua in 2029. Unul dintre ele va fi un model complet nou, in timp ce celalalt va fi succesorul lui Urus.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA