Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Accident rutier in Italia, ce facem?

Un accident rutier poate avea consecinte destul de neplacute sau traumatizante pentru victimele sale, iar daca va aflati pe teritoriul altui Stat si poate nu cunoasteti sau nu sunteti familiarizat cu sistemul lor judidic sau medical va puteti afla atunci intr-o situatie destul de complicata.



Este important sa stiti ce sa faceti in cazul in care sunteti implicat intr-un accident de circulatie intr-o alta tara, alta decat tara dvs de resedinta.


Daca sunteti implicat intr-un accident rutier cu vatamari coporale grave intr-un alta tara, spre exemplu ITALIA, atunci trebuie sa apelati numarul de urgenta in cel mai scurt timp, sa verificati daca integritatea dvs. corporala nu a fost afectata de accidentul in care ati fost implicat.


Conform procedurile de urgenta in cel mai scurt timp un echipaj de politie si salvare va sosi la locul accidentului.


Echipajului de politie sosit la fata locului, trebuie sa ii furnizati informatii cat mai exacte despre accidentul in care ati fost implicat, starea dvs de sanatate si a celorlalti pasageri din masina dvs daca este cazul si despre persoana/persoanele din cealalta masina care a fost implicata in accident.


Incercati sa va pastrati cat mai bine calmul, sa nu faceti declaratii false sau mincinoase si foarte important sa nu admiteti vina pana nu este finalizata ancheta in cauza.


Daca nu cunoasteti limba tarii in care va aflati cel mai bine este sa solicitati un translator sau ajutor de la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Italia, acestia va pot oferi asistenta in caz ca veti avea nevoie.


Numarul unic de urgenta care poate fi apelat pe intregul teritoriul al Uniuni Europene este 112, in Italia puteti apela si numarul de urgenta 118 in cazul in care aveti nevoie de o urgenta medicala.


In Italia in fiecare an 55 de persoane dintr-un milion isi pierd viata in accidente rutiere, peste media UE dar mult sub Romania unde 85 dintr-un milion de persoane decedeaza in urma unui accident auto, pe primul loc in Uniunea Europeana.



Pastrati toate facturile si documentele medicale daca doriti sa obtineti despagubiri materiale sau morale pentru accidentul care va provocat neplaceri sau vatamari corporale.


In cazul in care veti dori sa faceti o solicitare pentru a primi despagubiri puneti lua legatura cu un specialist de la corect-daune.ro care colaboreaza cu avocati specializati in despagubiri


Un specialist avocat in obtinerea de daune morale sau materiale pe teritoriul Italiei va poate oferi sfaturi si asistenta in tot procesul de despagubire.


Experienta si cunoasterea legilor pentru despagubiri din Italia constituie un mare Atuu de care trebuie sa profitati in cazul in care veti dori sa urmati procedura pentru obtinerea de despagubiri morale sau materiale pentru accidentul in care ati fost implicat si care nu sa produs din culpa dvs.


Un avocat Italian specializat in accidente rutiere poate sa obtina o evaluare corecta a prejudiciului, va poate ajuta sa duceti o negociera corecta cu firma de asigurari sau dupa caz sa va reprezinte in instanta de judecata daca veti dori sa deschideti un proces.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA