Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis ar putea adauga productia de vehicule electrice Peugeot in Spania

Stellantis inclina spre extinderea productiei popularului sau Peugeot e-208 hatchback mic complet electric in Spania, in ciuda presiunilor din partea guvernului francez de a adauga productie in Franta.



Sursa: media.stellantis.com


Peugeot e-208 ar putea fi adaugat la productia fabricii din Zaragoza, Spania, dupa cum arata rapoartele. Guvernul francez face eforturi pentru mai multa productie interna de vehicule electrice.


Ministrul francez de Finante Bruno Le Maire doreste ca Stellantis sa realizeze modelul compact la nivel local si a discutat problema cu CEO-ul Carlos Tavares, au spus unii oameni, care au cerut sa nu fie identificati, invocand caracterul privat al discutiilor.


Stellantis construieste in prezent e-208 in Trnava, Slovacia si acum analizeaza o extindere a fabricii sale din Zaragoza, nord-estul Spaniei, unde produce deja masini mici, inclusiv Opel Corsa. O decizie finala nu a fost inca luata.


Versiuni non-electrice ale lui 208 sunt construite si in Kenitra, Maroc, unde Stellantis a investit recent sute de milioane de euro pentru a extinde productia.


Guvernele din Europa se lupta pentru locuri de munca in productia de automobile, deoarece trecerea la energia bateriei da peste cap industria. Asigurarea productiei unui vehicul de volum precum 208 ar fi o lovitura de stat, deoarece acum este cea mai bine vanduta masina din Europa, dupa ce a incheiat dominatia de 14 ani a Volkswagen Golf in 2022.


Spania se numara printre tarile care au devenit mai competitive pentru investitiile in productia de vehicule electrice din cauza conditiilor fiscale favorabile si a costurilor cu forta de munca si energie relativ scazute.


Sursa: media.stellantis.com


Guvernul francez lucreaza cu Stellantis si colegii sai pentru a localiza asamblarea cat mai multor vehicule posibil in Franta, a declarat un oficial al ministerului de finante, refuzand sa detalieze. Un purtator de cuvant al Stellantis a refuzat sa comenteze.


Stellantis s-a angajat sa produca 12 vehicule electrice in Franta, dar acestea sunt in mare parte modele mai mari, de ultima generatie, cum ar fi berlina compacta e-308 si berlina fastback de dimensiuni medii e-408. Dupa ce Renault a declarat ca isi va asambla masina electrica compacta R5 acasa, Paris spera ca Stellantis va construi si mai multe vehicule de buget in tara pentru a ajuta la combaterea inflatiei. E-208 incepe de la aproximativ 35.000 de euro (38.623 USD) in Franta.


Stellantis la inceputul acestei luni a declarat ca se asteapta sa angajeze 1.200 de oameni in productie, inginerie si vanzari in Franta in acest an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA