Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa raporteaza crestere semnificativa in ultimii 2 ani

Vanzarile de masini noi in Europa au crescut cel mai mult din mai 2021, deoarece livrarile de componente cheie, inclusiv semiconductori, continua sa se imbunatateasca.



 


Sursa: electrek.co


Recuperarea vanzarilor a fost ajutata de cererea de masini complet electrice, care a crescut cu 43% luna trecuta pentru a oferi grupului motopropulsor o cota de piata de 15,5%.


Inmatricularile pe pietele din Europa, EFTA si Marea Britanie au crescut cu 26% in martie, la 1,42 milioane, dupa cum a anuntat  grupul de lobby al producatorilor europeni de automobile ACEA, intr-un comunicat.


Rezultatul a extins perioada de crestere a industriei la opt luni consecutive.


Producatorii de automobile beneficiaza de comenzile acumulate in timpul celei mai grave crize de aprovizionare si de pe urma unui an slab in urma.


In timp ce deficitul de piese se diminueaza, producatorii de automobile se confrunta acum cu ratele crescute ale inflatiei si cu incetinirea economiilor, factori care se estimeaza ca vor afecta vanzarile, pe masura ce industria incearca o trecere complicata la vehiculele electrice.


Castigurile de luna trecuta au fost deosebit de pronuntate in Spania si Italia, unde vanzarile au crescut cu 66%, respectiv 41%.


In Germania, cea mai mare piata a regiunii, inmatricularile au crescut cu 17%, in timp ce in Franta au crescut cu 23% si cu 18% in Marea Britanie.


Vanzarile din martie de anul trecut au fostincetinite de razboiul din Ucraina , care a perturbat lanturile de aprovizionare si a alimentat inflatia materiilor prime.


Grupul Volkswagen si Renault au condus castiguri in randul marilor producatori auto europeni, cu cresteri respective de 35% si 27%.


Vanzarile de masini complet electrice au crescut cu 43%, ridicandu-si cota de piata la 15,5%.


Sursa: business-review.eu


Marca omonima a VW a dezvaluit saptamana aceasta ID7 la Salonul Auto de la Shanghai, primul sa berlina complet electrica, care va concura cu modelele Stellantis si Tesla.


Mercedes-Benz intentioneaza sa-si dubleze vanzarile de vehicule electrice la nivel global in acest an, a declarat marti CEO-ul Ola Kallenius pentru Bloomberg Television.


Ponderea vehiculelor electrice „este probabil sa creasca in acest an, pe masura ce devin disponibile mai multe modele si problemele legate de lantul de aprovizionare se diminueaza”, au spus analistii Bloomberg Intelligence Gillian Davis si Michael Dean.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA