Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Preturile pentru vehiculele electrice mici vor rivaliza cu masinile cu ardere

Preturile modelelor mai mici de vehicule electrice vor rivaliza cu cele ale masinilor cu motor cu combustie pana in 2025, a spus Agentia Internationala pentru Energie.



Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Preturile modelelor de vehicule electrice mai mici vor scadea pentru a rivaliza cu cele ale masinilor cu motor cu combustie din Europa si America de Nord.


Vanzarile de vehicule electrice la nivel global sunt de asteptat sa creasca cu 35% in acest an, pana la 14 milioane, a spus organismul din Paris, reprezentand 18% din piata de autoturisme, in crestere de la doar 4% in 2020.


„Asteptarile noastre actuale este ca putem vedea paritatea preturilor la masinile mici si mijlocii in America de Nord si pe pietele europene undeva la mijlocul anilor 2020”, a declarat Timar Guell, seful AIE pentru politicile de tehnologie energetica.


Pentru masinile mai mari, cum ar fi SUV-urile si pickup-urile, este posibil ca paritatea de cumparare sa vina mai tarziu, probabil in anii 2030, a adaugat Guell.


China ocupa un loc proeminent in perspectivele anuale ale AIE privind vehiculele electrice, reprezentand jumatate din vehiculele electrificate de pe drumuri la nivel mondial, inclusiv masini complet electrice si hybrid plug-in. China a vazut, de asemenea, preturile pentru unele modele de vehicule electrice mai mici scazand fata de cele ale echivalentelor lor cu motor cu combustie, a adaugat Guell.


Agentia si-a ridicat previziunile privind vanzarile de EV in mare parte din cauza Legii SUA pentru Reducerea Inflatiei, care sprijina industria ecologica si subventioneaza achizitionarea de vehicule electrice de catre consumatori.


Sursa: mckinsey.com


SUV-urile si masinile mari reprezinta aproape doua treimi din EV din China si Europa si o proportie mai mare in SUA.


In economiile emergente si in curs de dezvoltare, vehiculele electrice cu doua si trei roti sunt mai multe decat masinile. Potrivit studiului, peste jumatate dintre inmatricularile de masini cu trei roti din India in 2022 au fost electrice.


Guvernele investesc in extinderea vehiculelor electrice din preocuparile legate de mediu, pentru a stimula politica industriala si pentru a reduce dependenta de petrol.


Cererea de petrol va scadea cu 5 milioane de barili pe zi pana in 2030 din cauza tranzitiei EV, dupa cum a declarat directorul executiv al AIE, Fatih Birol.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA