Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Juke II ( 2019 – prezent )

Nu stiu cum sa spun dar Nissan Juke II chiar e o masina reusita si care imi place. Mai ales cand ma gandesca ca primul Juke a fost o caterinca genetica pe care nu am apreciat-o in mod deosebit.



Posibil sa nu imi fi placut Juke pentru ca e o masina de fete in principal, iar eu nu pot arata a fata nici daca imi pun silicoane si ma duc la Swiss Hospital pentru a ma transforma intr-o veritabila bastinasa de Beats of Angels. Si cu siguranta fac parte dintr-o secta, pentru ca Juke s-a vandut destul de bine pe plan international. De fapt, Qashqai si Juke sunt singurele motive pentru care Nissan Europa inca mai este in viata, iar pe plan international il au si pe gigantul Micra.


Doar ca toate trec, in afara de datoriile la intretinere si zambetul de maestru al lui Iliescu, si primul Juke se pensioneaza pentru a preda stafeta lui Nissan Juke II in 2019. O masina serioasa, pusa pe fapte mari, pentru ca acum vrea sa ia ochii si banii nu doar fetelor ci si baietilor si maxim al familistilor tineri. Si nici macar nu e exagerat de scump, ceea ce este foarte ciudat de spus pentru un Nissan. Adica, un Nissan Juke II incepe de la 24300 euro in echipare Benone Sinulescu, iar acuma au o promotie cu programul rabla si alte favoruri pe care le primesti in schimbare diverselor alte servicii, si il poti cumpara cu 19990 euro.


Si uite cum acum ai un alt cross-over relativ ieftin, care sta la jumatatea drumului dintre Vitara si C-HR, doar ca e mai mult C-HR decat Vitara, la fel cum Velea e mai mult Bucuresti decat Kingston. Iar in lumea clientelei C-HR conteaza in principal aspectul, restul fiind secundare. Cu alte cuvinte Juke are mari sanse de a fura din clientela C-HR, daca cei de la Nissan s-ar obosi sa il si promoveze. Pe bune acum, eu daca nu intram de capul meu pe site-ul celor de la Nissan, nu as fi stiut ca un Juke incepe de la 19990 euro, cu 2500 de euro mai scump decat un Vitara entry-level. Practic, daca as fi avut 20.000 euro ca sa imi iau un cross-over, aveam mari sanse sa ma duc gherla si sa iau un Vitara si faceam pacate.


 



Motoare Nissan Juke II


Benzina


1.0 Turbo de 115 cai – Acelasi 1.0 TCe folosit efectiv peste tot, de la Logan la Captur la Juke, doar ca aici in versiunea de 115 cai. Sincer e tot motorul de care ai nevoie, mai ales cand te gandesti ca Juke a fost conceput pentru oras. Sigur, se descurca la un drum lung ocazional, dar pentru viata urbana moderna e ce trebuie. Singura problema reala e ca la turbina au pus o tija unde trebuia pus un arc si motorul mai troncane, dar nu afecteaza din punct de vedere mecanic motorul. Practic, merge si asa. 1.0 TCe – daca ar fi o persoana, ar fi roman.


Hibrid


1.6 Hibrid de 143 cai – Sincer cred ca au pus motorul asta doar ca sa le iasa norma de emisii impusa de UE. In primul rand ai 1.0 TCe care nu are probleme specifice si face exact aceeasi treaba in oras dar costa cu 10.000 euro mai putin. Practic, il cumperi doar ca sa faci economie 50 de lei la impozit pe an si il cumperi pentru acele 2-3 iesiri pe an. Oare chiar merita? A da, cutia automata este de unica folosinta. Cand s-a stricat, trebuie schimbata. Dar macar are o durata de viata destul de mare. Tot as lua 1.0 TCe sincer.


 



Probleme Generale Nissan Juke II



  • Suspensia este cam sport si cam tare pentru o masina de oras. Adica, Nissan Juke II are aceleasi valente sportive ca Elena Merisoreanu. La fel ca si Elenei Merisoreanu, daca ii dai suspensie sport lui Nissan Juke nu o sa fie neaparat mai bune.

  • Spatiul interior este in continuare mai ingramadit decat un cos de gunoi dintr-o camera de camin studentesc pentru ca de ce sa duci gunoiul? Oricum se aduna la loc…. Asa ca ori ai prieteni pitici, ori fiecare cu masina lui, ori nu ai prieteni. La fel si cu bagajele, pentru ca Nissan Juke II are un portbagaj cu doar 3 litri mai mare decat VW Polo. Practic, ai pus un bidon de Babanu si cam aia a fost.

  • Infotainment-ul invechit este a doua problema generala la Juke II, pe langa suspensie. Dar poate fi un plus pentru cei care nu sunt asa interesati de tehnologie si vor ceva mai vechi pentru ca e mai fiabil. Ca si mine de altfel. Vechi si fiabil.


 



Verdict Nissan Juke II


Sigur, Nissan Juke II e o masina reusita doar ca e la fel de Nissan in masura in care Velea e jamaican. Sigur, la exterior pare a fi Nissan, dar pe interior e foarte Renault. Iar asta a creat o dilema interesanta – Nissan Juke II devine o masina foarte buna in momentul in care incepi sa arunci in ea cu dotari, ca si Velea de fel. Ceea ce e foarte interesant, pentru ca pana acum Nissan era foarte slab la masini dotate si specialitatea lor erau masinile simple si fiabile. Probabil se explica pentru ca nu a mai ramas nimic Nissan din acest Juke. Dar cat mai delirez eu pe aici, tu poti cumpara lejer un Nissan Juke II pentru ca e o masina reusita.


 


Ce motoare recomand? Sincer 1.0 TCe de 115 cai e tot motorul de care ai nevoie.


Scrie un raspuns
  • Zero

    2023-05-13 13:55:55

    Nu ma mandresc cu asta, dar am condus unul „pe visiniu”. Chiar mi-a depasit asteptarile, are un comportament inchegat si semi-sportiv, adica ceva ce 90% dintre proprietare oricum nu vor remarca.

  • Zero

    2023-05-13 13:55:55

    Nu ma mandresc cu asta, dar am condus unul „pe visiniu”. Chiar mi-a depasit asteptarile, are un comportament inchegat si semi-sportiv, adica ceva ce 90% dintre proprietare oricum nu vor remarca.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA