Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Iveco va detine in totalitate o afacere cu Nikola

Iveco Group va cumpara proprietatea deplina a joint-venture-ului sau cu start-up-ul american Nikola, care dezvolta camioane electrice cu baterii si pile de combustibil, a declarat producatorul italian de camioane.



Sursa: iveco.com


Iveco se va concentra pe Europa pentru propriile camioane cu baterii electrice si cu celule de combustibil, in timp ce Nikola isi va concentra operatiunile in America de Nord.


Nikola a spus in februarie ca cererea slaba a afectat livrarea camioanelor sale alimentate cu baterii, ca rezervele sale de numerar s-au diminuat si ca se asteapta ca marjele brute din 2023 sa fie profund in rosu.


In ciuda problemelor lui Nikola, camioanele electrice cu baterie dezvoltate de compania cu sediul in Ulm, Germania circula deja in SUA, in timp ce comenzile sunt colectate in Europa.


Camioanele cu hidrogen cu celule de combustie sunt de asteptat sa iasa pe drum anul viitor.


Iveco a spus intr-o declaratie ca acordul anuntat va produce un impact negativ unic de 44 de milioane de euro (48 de milioane de dolari) asupra contului sau de profit si pierdere din primul trimestru pe care se astepta sa il absoarba prin generarea fluxului de numerar.


Iveco isi va raporta rezultatele din primul trimestru joi.


Analistul Equita, Martino De Ambroggi, a spus ca aceasta miscare nu va avea un impact relevant asupra producatorului, deoarece orice contributie din partea lui Nikola era asteptata doar dincolo de planul de afaceri actual al grupului.


Ca parte a acordului, Iveco se va concentra pe Europa pentru dezvoltarea si comercializarea in continuare a propriilor camioane electrice cu baterii si cu celule de combustibil, in timp ce Nikola isi va concentra operatiunile in America de Nord, au comunicat cele doua grupuri intr-o declaratie comuna.


Sursa: truckandbusbuilder.com


Iveco va avea acces gratuit si va continua sa dezvolte software-ul de control al vehiculelor pentru BEV-urile si FCEV-urile dezvoltate in comun. Nikola va primi o parte din licenta de tehnologie Iveco pentru America de Nord si furnizarea de componente aferente.


Investitia totala a Iveco, prin lichiditatea disponibila, va fi partial in numerar, pentru 35 de milioane de dolari si partial in actiuni, cu achizitionarea a 20 de milioane de actiuni Nikola.


Iveco va retine o cantitate „semnificativa” de actiuni Nikola, diupa cum au declarat acestia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA