Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Platforma software Cariad a Grupului VW a fost amanata

Cariad a Grupului Volkswagen intentioneaza sa scoata pe piata platforma sa software 2.0 intarziata in 2027 sau 2028, dupa lansarea noilor modele electrice cheie de la Porsche si Audi.



Sursa: reuters.com


Cariad de la VW isi va aduce platforma software 2.0 dupa lansarile de modele Porsche si Audi, care sunt cruciale pentru a pozitiona marcile premium ale producatorului auto in fruntea tehnologiei EV.


Data initiala de lansare a platformei software sofisticate, care va permite conducerea autonoma de nivelul 4, a fost 2025, dar dezvoltarea sa a fost afectata de intarzieri si cheltuieli excesive la Cariad, de cand unitatea de software a fost infiintata de fostul CEO al Grupului VW, Herbert Diess.


Grupul VW se va concentra mai intai pe platforma sa Software 1.2, care va fi lansata incepand de anul viitor in modele premium complet electrice, inclusiv Porsche e-Macan si Audi Q6 e-tron, a declarat directorul financiar Arno Antlitz.


„Vor fi masini grozave pe aceasta platforma care ne ofera putina flexibilitate pentru a amana 2.0 pana in 2027, 2028”, a spus Antlitz la conferinta Financial Times Future of the Car.


Unitatea Intel Mobileye va furniza pachetul de conducere semi-autonoma SuperVision modelelor Porsche care utilizeaza platforma Software 1.2, a declarat CEO-ul Mobileye, Anmon Shashua, pentru Automotive News Europe.


Macan electric si Q6 e-tron au fost amanate din cauza problemelor de dezvoltare a software-ului Cariad. Ambele modele sunt cruciale pentru a pozitiona marcile premium ale VW in fruntea tehnologiei EV.


CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, il zguduie pe Cariad. El l-a numit pe seful de productie Bentley, Peter Bosch, sa conduca unitatea de software de la 1 iunie, in locul lui Dirk Hilgenberg, caruia ii vor fi atribuite alte sarcini in cadrul Grupului VW. Doi experti in software se vor alatura consiliului de conducere al Cariad alaturi de Bosch.


Sursa: autonomousvehicleinternational.com


„Aceasta va fi o echipa foarte puternica, care se concentreaza pe schimbarea Cariad”, a spus Antlitz.


Scopul a fost sa se bazeze mai mult pe parteneri externi si sa faca mai putine eforturi interne pentru a reduce consumul de numerar, pe masura ce producatorul auto incearca sa-si dezvolte expertiza in software, a spus acesta.


Scopul final al Grupului VW este un software unificat si o arhitectura electronica pentru toate vehiculele grupului. Se va baza pe semiconductori „sistem pe cip” Qualcomm in Europa si America de Nord, iar in China va folosi super-cipuri dezvoltate cu partenerul chinez Horizon Robotics.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA