Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Porsche Cayenne II ( 2010 – 2018 )

Fata-i bomba Bin Laden, cocaina si Cayenne. Vrea un golan gentleman, cocaina si Cayenne. Si romantic si obscen, cocaina si Cayenne. Toata noaptea sport extrem, cocaina si Cayenne. Porsche Cayenne II.



Nemtii nu sunt prosti. In special cei de la Porsche. Dupa primul Cayenne au inteles exact care este clientela si au refacut complet Porsche Cayenne II si l-au adaptat si mai bine pentru clientela lor. Mai ales ca prin aceeasi perioada se lanseaza Cayenne pentru familisti aka Touareg II si Porsche Cayenne II s-a reinventat intr-un facelift mai dramatic chiar si decat „interventiile” Loredanei Groza.


Ce a primit a doua generatie de Cayenne?


Cateodata iei, cateodata primesti. Iar in cazul lui Porsche Cayenne II i-au luat reductorul si a ramas cu niste diferentiale blocante sau autoblocante, i-au pus tabla mai usoara si a slabit 250 de kg si implicit fuge mai repede si consuma mai putin. Si avem o cutie automata de la Aisin si in continuare o cutie manuala pe care nu a cumparat-o nimeni, doar ca este o cutie normala de la Aisin si Cayenne II nu a primit chiar cireasa de pe tort, cutia PDK de origine Porsche. A existat si o cutie manuala dar care a fost retrasa in 2014 cu venirea faceliftului. De ce nu au mai pus reductor? Pentru ca au considerat ca masina are suficienta putere incat sa iasa din orice situatie, folosind forta bruta. Porsche Cayenne II – Vinnie Jones al lumii auto. In schimb a primit figuri paranormale de tipul Porsche Dynamic Chassic Control (PDCC), PTV (Porsche Torque Vectoring), PASM (Porsche Active Suspension Management) si alte nebunii, care au dus Cayenne II in stratosfera SUV-urilor sport si super sport. Nu mai este o masina de teren, este o masina de asfalt, autostrada si chiar si circuit (daca ai optiunile de mai de sus).


Sigur, la noi in Europa s-a cumparat in principal molcomul 3.0 diesel de 262 de cai si care este prostitutie auto in forma continuata, dar daca nu te joci nu castigi. Stai, daca nu vinzi, nu supravietuiesti. Iar cu ajutorul acestui 3.0 diesel au reusit sa finanteze si celelalte proiecte Porsche, dar si motoare e-germane de pana la 570 cai putere, motoare care fac din Cayenne in esenta un Ferrari 458 Italia cu 4 porti. Pentru ca un Ferrari 458 Italia are tot 570 de cai putere, accelereaza 0-100 km/h in 3.4 secunde fata de 4.5 secunde pentru Cayenne, si viteza maxima e 325 km/h fata de 285 km/h de pe un Cayenne care poate acomoda lejer 3-4 Ferrari-uri doar in torpedo.



Motoare Porsche Cayenne II


Benzina



  • 3.6 FSI V6 de 300 cai – Vechiul 3.6 FSI isi cara cu demnitate caroseria si e un motor simplu si fiabil si de departe cel mai ieftin motor de intretinut. Sigur, are un apetit extins pentru bobine (cate 1 pe cilindru) dar lista se termina aici. Ca si lista mea de dorinte, care incepe si se termina cu un mesaj de la Roxana Ionescu.

  • 4.8 V8 de 400, 420 si 440 cai – Afara cu vechiul 4.5 V8, pentru ca Porsche Cayenne S a venit doar cu fabulos 4.8 V8. Nu am sa vorbesc foarte mult aici pentru ca voi vorbi la motorul turbo.

  • 4.8 V8 Turbo de 500, 520, 550 si 570 cai – Versiunile de putere se rezuma in esenta la cati bani ai. Ca si probleme specifice avem in continuare conductele de antigel facute din plastic care se topesc sub asaltul celor 400+ cai putere (includ si versiunea aspirata) cat si regulatorul axei cu came. Pentru conductele de antigel e simplu pentru ca se monteaza conducte din aluminiu, dar pentru regulator vei fi ceva mai regulat. Va fi dragoste din prima, uuu, selecta!


Diesel



  • 3.0D de 240, 245 si 262 cai – Motorul de baza si pentru Porsche Cayenne II, bicicleta satului din lumea premium a grupului VAG. In afara de EGR nu ar trebui sa ai probleme notabile cu motorul asta, doar sa ai in vedere ca distributia costa aproximativ 10.000 lei ca sa o schimbi.

  • 4.2 TDI de 385 cai – Din pacate motorul asta e ultima strigare pentru dieselul V8 asa ca grabiti pasul ca sa nu pierdeti vasul. Nu are probleme specifice asa ca ia-l cu incredere.


Hibrid


3.0 benzina hibrid de 380 si 416 cai – Sigur, economisesti ceva bani la impozit, dar o baterie noua pleaca de la 50.000 lei + manopera. Nu sunt convins ca ai facut economie. La fel cum nu sunt convins ca iti cumperi un Cayenne hibrid pentru ca iti pasa de planeta si de mediul inconjurator. Sau de oricine in afara de propria persoana.


 



Probleme Generale Porsche Cayenne II



  • Chiar daca e fiabil, e totusi un Porsche iar mentenanta si piesele vor fi mai scumpe decat la VW. Asa ca fa-ti temele inainte, pentru ca altfel o sa te doara de parca te-ai coase la gura cu sfoara.

  • Garniturile de la stopuri cedeaza si apa se infiltreaza pe la stopuri si de acolo iti imagineze ce se intampla.

  • Suspensia pe perne si compresorul sunt vedetele mentenantei atunci cand e vorba despre Cayenne. Sigur, exista si suspensie pe arcuri dar foarte putine pentru ca cine si-a permis un Cayenne de nou si l-a luat destul de dotat si are nevoie de confort, nu ca saracii care sunt ok si cu arcurile..

  • Franele ceramice. Un disc ceramic poate costa lejer cat un Golf VI. Dar iarasi, discurile ceramice apar pe la versiunea cu motoare e-germane si cand dai 150-200.000 euro pe un Cayenne, un disc de 5-6000 euro chiar nu mai conteaza. Plus ca in teorie sunt „lifetime” dar exista posibilitatea de a crapa.

  • Mentiune speciala pentru modelele non-facelift, unde nu functioneaza memoria din scaune.

  • Cutia de transfer explodeaza la fiecare 2 ani sau 50.000 de km, daca nu schimbi uleiul. SI daca vrei sa prelungesti viata cutiei de transfer, atunci cand schimbi o anvelope trebuie sa le schimbi pe toate 4. Da, ai facut o pana la una din roti, trebuie sa schimbi toate 4 rotile (sau roatele??). Sau schimbi cutia de transfer cand se va intampla. Tu alegi, banii e la tine.

  • Mentiune speciala pentru motoarele pe benzina, unde sunt probleme cu bujiile, bobinele de inductie, termostatul si pompa de inalta presiune. Cine s-ar fi gandit ca un motor de 400+ cai putere are nevoie de mentenanta speciala?


 



Verdict Porsche Cayenne II


Sincer, daca te gandesti la Cayenne-ul nostru cel de toate zilele, cel de 3 litri diesel, ia-ti un Touareg. E 80% dintr-un Cayenne, la 60% din pret. Daca tot vrei si iti permiti un Cayenne, ia-ti unul de 400+ cai. Pai, ori suntem bogati ori nu mai suntem? Da un Cayenne 3.0 diesel spune despre tine ca vrei un Cayenne dar nu chiar iti permiti un Cayenne si vrei sa pari mai bogat decat esti. Practic, 90% dintre romani. Daca masina asta ar fi o persoana, ar fi Dorinel Umbrarescu. 


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 4.8 V8 de cat te tine bugetul, iar pentru diesel 3.0D de 240 de cai.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA