Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai se intoarce in viitor cu Pony Coupe

Hyundai a dezvaluit o versiune recreata a conceptului emblematic Pony Coupe, care a anuntat inceputul ascensiunii producatorului auto sud-coreean de a deveni un producator global de top de masini pentru piata de masa.



Sursa: hyundaimotorgroup.com


Redesenarea conceptului din 1974, care este considerat un clasic retro-futurist, a fost realizata de compania legendei italiene a designului Giorgetto Giugiaro, GFG Style, folosind aceleasi specificatii si materiale precum originalul.


Noul concept pastreaza botul in forma de pana tipic al masinii originale din anii 1970, impreuna cu stilul exterior asemanator origami, cu linii geometrice si suprafete pure neimpodobite. Interiorul sau minimalist are o arhitectura plutitoare axata pe sofer.


Hyundai considera Pony Coupe original de la Giugiaro drept radacinile unui ADN de design care inca influenteaza masinile moderne, cum ar fi SUV-ul electric Ioniq 5 si conceptul de coupe sport alimentat cu hidrogen N Vision 74.


GFG Style a folosit un model istoric de productie Pony pentru a reconstrui conceptul pe o noua platforma de patrimoniu numita Hyundai Reunion. Platforma va evidentia modul in care aspectul uimitor al lui Pony Coupe este inca parte din atitudinea „indrazneata” fata de design a Hyundai, a declarat Sungwon Jee, directorul de marketing Hyundai Motor, intr-un comunicat.


Cu o lungime de 4080 mm, Pony Coupe reconstruit are aceeasi lungime precum conceptul original. In anii 1970 ar fi fost considerat un model compact. Dar pentru ca masinile au crescut prin adaugarea mai multa spatiu si tehnologie, acum ar fi clasificata ca o masina mica.


Conceptul are un motor pe benzina de 1,2 litri cu patru cilindri, 82 CP, care este montat longitudinal si antreneaza rotile din spate. Aceste specificatii sunt total depasite pentru o masina sport moderna, dar pastrarea de catre Pony Coupe reconstruit a designului conceptului original este inca izbitoare.


Cu ajutorul lui Giugiaro, Hyundai a lansat Pony hatchback in productie in 1975. Aproximativ 685.800 de unitati au fost construite cand productia s-a incheiat in 1986.


Sursa: gearpatrol.com


O versiune de productie a conceptului Pony Coupe a fost planificata pentru Europa si America de Nord ca prima masina sport a Hyundai, dar proiectul a fost abandonat in 1979, pe fondul conditiilor economice globale nefavorabile, dupa ce Hyundai a cheltuit 80 de milioane de dolari pe unelte.


Conceptul initial, precum si prototipurile de dezvoltare, s-au pierdut si anul trecut producatorul auto a lansat un proiect de restaurare cu GFG Style pentru a reconstrui masina, pastrand designul neschimbat.


Conceptul refacut a fost dezvaluit in ajunul Salonului de masini clasice si de epoca Concorso d’Eleganza Villa d’Este de la Lacul Como, in nordul Italiei.


CEO-ul Hyundai Motor, Jaehoon Chang, a declarat despre conceptul reconstruit ca va ajuta compania sa-si valorifice trecutul, in timp ce incearca sa devina un viitor lider al mobilitatii in era electrificarii.


Luc Donckerwolke , directorul de creatie Hyundai Motor, a adaugat: „Restaurarea acestui vehicul unic reprezinta inceputurile noastre si angajamentul nostru fata de viitor”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA