Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda va deveni partenerul echipei Aston Martin Formula 1

Aston Martin va fi singurul parteneriat de motoare de Formula 1 al Honda, deoarece echipele trebuie sa utilizeze motoare mai durabile incepand cu 2026.



Sursa: autoweek.com


Honda va reveni la cursele de Formula 1 furnizand motoare echipei de F1 a lui Aston Martin incepand cu 2026 si concurand ca Aston Martin Aramco Honda.


Honda s-a retras oficial din F1 in 2021, dar producatorul auto a continuat sa furnizeze motoare actualilor campioni mondiali Red Bull, care au anuntat deja un acord cu Ford din 2026.


Inceputul parteneriatului va coincide cu noile reguli de F1 care cer ca motoarele sa fie electrice in proportie de pana la 50% si ca masinile sa utilizeze etanol pe deplin durabil drept combustibil.


CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe, a declarat ca impulsul F1 pentru sustenabilitate este in concordanta cu obiectivele companiei privind neutralitatea carbonului.


„Cheia pentru castig va fi un motor electric compact, usor si de mare putere, cu o baterie de inalta performanta, capabila sa gestioneze putere mare si rapida, precum si tehnologia de gestionare a energiei”, a spus acesta.


„Credem ca tehnologiile si know-how-ul dobandit din aceasta noua provocare pot fi aplicate direct viitoarelor noastre vehicule electrice de productie in masa, cum ar fi un model sport emblematic electric si tehnologii de electrificare in diferite domenii”, a adaugat Mibe.


„Parteneriatul cu Honda este ultima piesa a puzzle-ului pentru a stabili Aston Martin Formula 1 ca o echipa de top capabila sa castige titluri mondiale”, a declarat miercuri proprietarul echipei Aston Martin, Lawrence Stroll, la o conferinta la sediul Honda din Tokyo.


„Trebuie sa exploatam fiecare zona a pachetului nostru tehnic, iar acum un PU (unitate de putere) personalizat este ultimul pas important in aceasta calatorie”, a spus el.


Sursa: roadandtrack.com


Stroll a investit masiv, construind o noua fabrica si un tunel de vant si recrutand personal de top din echipele rivale, atragand totodata sponsorizari semnificative de la Cognizant si Saudi Aramco.


Alpine, Audi, Ferrari, Mercedes-AMG High Performance Powertrains si Red Bull Ford, detinut de Renault, vor fi ceilalti producatori de motoare din 2026.


Presedintele Honda Racing Corporation, Koji Watanabe, a declarat ca producatorul nu intentioneaza sa furnizeze unitati de alimentare altor echipe.


Asocierea Honda cu Formula 1 se intinde pe aproape 60 de ani, de la furnizorul de motoare pana la o echipa cu drepturi depline. In 2021, Max Verstappen a castigat Campionatul soferilor pentru Red Bull Racing Honda. Inainte de acest succes, Honda a avut un parteneriat de scurta durata cu McLaren din 2015 pana in 2017.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA