SUV-ul premium de dimensiuni medii a invins Toyota Corolla pentru titlu, cu 267.171 de Tesla Model Y vandute in primul trimestru.

Sursa: topgear.com

China a fost cea mai mare piata pentru Tesla Model Y, ajutandu-l sa devina cel mai bine vandut vehicul din lume in primul trimestru al acestui an, potrivit datelor de la cercetatorul de piata JATO impartasite cu Reuters.

Tesla a vandut 267.171 Model Y in primul trimestru al acestui an, dintre care 94.469 au fost vandute in China, mai mult decat 83.664 in Statele Unite si 71.114 in Europa, potrivit datelor. Pe baza vanzarilor totale, Statele Unite au fost cea mai mare piata pentru Tesla, care nu ofera o defalcare regionala a volumelor sale globale.

Cu peste 40.000 de unitati vandute in martie, Modelul Y a fost cel mai bine vandut in Europa in primul trimestru, marcand pentru prima data cand un model Tesla a atins aceasta etapa, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.

Elon Musk a vizitat marti China pentru prima data in trei ani, subliniind importanta celei mai mari piete de masini electrice din lume.

Modelul Y s-a clasat pe primul loc in vanzarile globale, urmat de Toyota Corolla, Toyota Hilux, Toyota RAV4 si Toyota Camry, potrivit datelor. Modelul Y este singura masina complet electrica din lista.

Musk a declarat recent pentru CNBC ca tensiunile tot mai mari dintre China si SUA „ar trebui sa fie o preocupare pentru toata lumea”. Tesla a purtat recent discutii cu oficiali indieni despre construirea unei noi fabrici in India.

Analistul senior JATO, Felipe Munoz, se asteapta ca Modelul Y sa fie cel mai vandut din lume pana la sfarsitul anului 2023, din cauza reducerilor de preturi care permit SUV-ului premium de dimensiuni medii sa acceseze beneficiile stimulentelor publice pentru vehiculele electrice.

Sursa: tesla.com

Mai multa productie de la noile fabrici Tesla din Texas si langa Berlin si reducerea problemelor legate de lantul de aprovizionare, precum si cresterea cererii de vehicule electrice in economiile dezvoltate, ar trebui, de asemenea, sa stimuleze vanzarile Model Y, dupa cum a spus acesta.

Analistul Barclays Dan Levy a spus ca exista ingrijorari cu privire la faptul ca Tesla se bazeaza prea mult pe doar doua modele, Model Y si Model 3, adaugand ca Tesla ar putea avea nevoie de mai multe modele si variante pentru a-si extinde piata.

Anul acesta, Tesla a redus agresiv preturile, subliniind concurenta intensa in special in segmentul SUV-urilor, unde modelul Y vechi al lui Tesla se confrunta cu o serie de rivali mai noi, dupa cum a spus CEO-ul Ford, Jim Farley.