Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul Peugeot 3008 va fi dezvaluit in septembrie

Peugeot va dezvalui urmatorul crossover compact 3008 in septembrie ca un „SUV electric fastback” cu un ecran curbat de 21 de inchi in fata soferului.



Sursa: carwow.co.uk


Ecranul este un punct culminant al urmatoarei generatii de aspect i-Cockpit de la Peugeot, care pozitioneaza volanul pentru o vedere fara obstacole.


Peugeot a lansat marti o imagine a tabloului de bord al lui 3008. Productia este programata sa inceapa la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2024.


Informatiile despre vehicul, cum ar fi viteza, puterea bateriei si ajutoarele de conducere sunt afisate in partea stanga a ecranului, in timp ce alte functii, in mod normal, pe un ecran tactil central, cum ar fi comenzile climatice, navigatia si divertismentul, sunt in partea dreapta, accesibile pasagerului.


Ecranul pare sa pluteasca deasupra tabloului de bord captusit si este atasat cu un sistem de fixare ascuns.


Consola centrala a tabloului de bord contine 10 comutatoare personalizabile, selectorul de viteze a fost mutat in dreapta volanului, eliberand spatiu intre scaune.


Alte caracteristici ale cockpitului includ iluminarea ambientala pe toata latimea si ornamentele din aluminiu disponibile in opt culori.


Actualul 3008 a fost lansat in 2016 si a fost unul dintre modelele cele mai de succes ale Peugeot, ramanand un best-seller in segmentul competitiv de SUV compact, desi vanzarile au scazut brusc in 2022, partial din cauza problemelor de logistica. A fost vandut cu benzina, diesel, plug-in hybrid si un nou sistem de propulsie mild hybrid de 48 volti.


Sursa: topgear.com


Modelul 3008 a fost al saselea in segment anul trecut, cu 105.723 de vanzari, conform cifrelor Dataforce. Aceasta este o scadere de 35% fata de 2021, cand a fost al doilea in segment cu 140.589 de vanzari. Vanzarile in primele patru luni ale acestui an au scazut cu 10%, la 35.760 de unitati.


Urmatorul 3008 va fi vandut ca vehicul complet electric, a spus Peugeot, desi va rula pe platforma STLA Medium, care poate gazdui sisteme de propulsie cu combustie interna pentru pietele care nu sunt inca pregatite pentru electrificarea completa. Un model frate, Opel Grandland, va fi lansat in 2024. Peugeot va lansa si o versiune 5008 mai lunga.


Platforma STLA Medium, pe care modelul 3008 o va inaugura, poate gazdui o transmisie electrica cu o autonomie de pana la 700 km (440 mile), a spus Stellantis.


Modelul 3008 va fi construit la fabrica istorica Peugeot din Sochaux, estul Frantei.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA