Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford investeste 2 miliarde de dolari pentru a construi vehicule electrice

Ford va incepe sa construiasca SUV-ul compact Explorer cu baterii electrice in acest an la fabrica din Koln inainte de livrarile la inceputul anului 2024.



Sursa: ford.ro


Ford a finalizat o investitie de 2 miliarde de dolari pentru a-si transforma fabrica din Koln, Germania, pentru a construi vehicule complet electrice.


Fabrica va fi prima din reteaua globala de productie a companiei care va fi neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, conform unui comunicat oficial.


Ford are acorduri cu companii locale de energie pentru a furniza energie electrica regenerabila si gaz biometan, in timp ce caldura este furnizata sub forma de abur de la o instalatie de incinerare a deseurilor din apropiere.


„Centrul EV din Koln semnaleaza inceputul unei noi ere in Europa”, a declarat Martin Sander, seful diviziei EV al producatorului auto in Europa.


Ford va incepe sa construiasca SUV-ul compact Explorer cu baterii electrice in acest an la instalatia din Koln inainte de livrarile la inceputul anului 2024.


Noul EV se bazeaza pe platforma MEB a Grupului Volkswagen si va concura cu modelele Grupului VW pe aceeasi platforma, cum ar fi VW ID4 si viitorul Cupra Tavascan, precum si modele precum Nissan Ariya si Toyota bZ4X.


Un asa-numit model sport crossover pe aceeasi platforma EV furnizata de VW va urma la o data ulterioara, a spus Ford.


Fabrica construieste in prezent masina mica Fiesta, care va termina productia luna viitoare. Data marcheaza iesirea Ford din segmentul masinilor mici din Europa, dupa lansarea modelului Fiesta in 1976.


Sursa: electrive.com


Uzina din Koln va avea capacitatea de a construi 250.000 de vehicule electrice pe an. Cancelarul german Olaf Scholz a deschis oficial fabrica transformata impreuna cu presedintele Ford, Bill Ford, luni.


Scholz a salutat investitia Ford in fabrica, spunand ca suma investita a fost cea mai mare suma cheltuita pentru fabrica, care construieste masini din 1930.


„Aceasta este o veste buna pentru Koln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrica si pentru noua era”, a spus Scholz intr-un comunicat.


Masinile construite anterior la uzina din Koln includ Model A, Taunus, Capri, Granada si Fiesta. Unitatea a produs peste 18 milioane de modele de motoare cu combustie interna, a declarat producatorul auto.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA