Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai Europe va mentine preturile vehiculelor electrice stabile

Producatorul de automobile nu va incerca sa egaleze reducerile Tesla, deoarece ar putea deranja clientii si partenerii de finantare, a declarat Michael Cole, CEO Hyundai Europe.



Sursa: cars.com


Hyundai Europe nu va urma modelul Tesla si nu va reduce preturile modelelor sale complet electrice pentru a pastra valorile reziduale.


„Trebuie sa ai o logica in stabilirea preturilor”, a declarat Michael Cole, CEO-ul Hyundai Europe, la Automotive News Europe Congress. „Logica noastra ia in considerare competitivitatea, obiectivele de vanzari si profitabilitatea[..]trebuie sa oferim clientilor si partenerilor financiari consecventa in stabilirea preturilor. Aceasta, la randul sau, sporeste valoarea reziduala a vehiculului”.


Valorile reziduale sunt importante, a spus Cole, deoarece putini oameni cumpara masini, in schimb aleg sa le inchirieze.


„Acest lucru face ca plata lunara pe astfel de contracte sa fie importanta, iar cu valori reziduale bune putem fi extrem de competitivi la platile lunare”, a spus el.


Hyundai „are un mare succes in Europa”, a spus Cole, facand referire la cresterea continua a vanzarilor in comparatie cu 2022, cand si-a crescut cota de piata cu un punct complet la 4,7%, de la 3,7%.


Cole a declarat despre comenzile marcii ca au incetinit fata de anul trecut.


Cole a spus ca timpul mediu de asteptare pentru a obtine Hyundai este de aproximativ trei luni, dar unele masini din unele piete pot dura chiar si 30 de zile de la comanda pana la livrare.


Modelele complet electrice au reprezentat 16% din volumul total al Hyundai anul trecut si Cole se asteapta ca aceasta cifra sa creasca, dar nu a dat un obiectiv pentru 2023.


Berlina Ioniq 6 s-a alaturat crossover-ului Ioniq 5, iar livrarile versiunii full electrice a noului SUV mic Kona vor incepe in trimestrul al treilea. SUV-ul mare Ioniq 7 va ajunge in Europa in a doua jumatate a anului 2024, a declarat Cole.


Sursa: electrek.co


Incepand cu noua versiune dezvaluita la inceputul acestui an, toate Kona-urile complet electrice vor fi produse la fabrica Hyundai din Nosovice, Republica Ceha. Un procent din productia anterioara a lui Kona EV a venit din Coreea de Sud.


Cole a spus ca pentru a atinge obiectivul UE de reducere a emisiilor medii de CO2 cu 55% in 2030, comparativ cu 2021, Hyundai va avea nevoie de modele complet electrice pentru a reprezenta 65% din vanzarile sale globale in Europa.


Mai mult de o treime din volumul ramas va avea in continuare un motor cu ardere. Cole a spus ca va include hibrizi si hibrizi plug-in.


Intrebat despre parerile sale cu privire la controversatul standard Euro 7 de emisii, Cole a spus ca Hyundai este pe deplin angajat in reducerea emisiilor, dar a adaugat spunand ca fondurile necesare pentru a investi in viitoarele tehnologii EV nu ar trebui deturnate catre investitii in tehnologii care vor fi eliminate treptat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA