Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Legislatorii UE aproba o legislatie pentru a face bateriile mai ecologice

Noile reguli afecteaza proiectarea, productia si gestionarea deseurilor pentru toate tipurile de baterii vandute in UE.



Sursa: assemblymag.com


Parlamentul UE a aprobat miercuri noi reguli pentru a face bateriile mai durabile si mai performante.


Noile reguli, care vor intra in vigoare odata ce Consiliul European a aprobat in mod oficial textul, afecteaza proiectarea, productia si gestionarea deseurilor tuturor tipurilor de baterii vandute in UE.


Cererea de baterii din Europa este programata sa creasca in acest deceniu, stimulata de cele 30 de milioane de vehicule electrice pe care UE spune ca le vor conduce cetatenii sai pana in 2030.


Noile reglementari urmaresc sa se asigure ca aceasta cerere este satisfacuta de baterii mai ecologice, cu emisii mai mici, produse din materiale reciclate.


Conform regulilor, bateriile pentru mijloacele de transport usoare (LMT), care includ trotinete si biciclete electrice si bateriile industriale reincarcabile trebuie sa fie declarate si sa contina etichetata amprenta de carbon.


Sursa: plasticportal.eu


Intrucat fabricarea bateriilor depinde in mare masura de importurile critice de materii prime, care au un impact semnificativ asupra mediului si societatii, la opt ani de la intrarea in vigoare a regulamentului, va exista si obligatia de a utiliza cobalt, litiu, nichel si plumb minim reciclat.


In plus, pentru a incuraja reciclarea bateriilor, noile reguli stabilesc obiective ca tarile UE sa colecteze 63% din bateriile portabile pana in 2027 si 70% pana in 2030, in crestere fata de obiectivul actual de 45%, despre care datele din 2020 arata ca a fost in mare masura indeplinita.


„Pentru prima data, avem legislatie in domeniul economiei circulare care acopera intregul ciclu de viata al unui produs, o abordare buna atat pentru mediu, cat si pentru economie”, a spus europarlamentarul Achille Variati.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA