Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Gazoo Toyota testeaza o masina sport complet electrica

Divizia Sport Gazoo Racing al Toyota a dezvoltat o masina sport complet electrica, care isi propune sa arate ca vehiculele electrice pot fi la fel de incantatoare de condus precum modelele sportive si rapide pe benzina.



Sursa: pressroom.toyota.com


Singurul lucru care lipseste din prototipul electric este „mirosul de benzina”, a spus Toyoda.


Presedintele Toyota, Akio Toyoda, a testat un prototip al masinii, care la exterior arata ca un model electric cu baterie, dar in interior ofera senzatiile de condus ale unei masini cu motor cu ardere interna.


„Cand o conduceti, auziti zgomotul motorului in interiorul masinii si aveti o transmisie manuala cu ambreiaj, cu adevarat nu observati ca defapt conduceti o masina electrica, singurul lucru care lipseste este mirosul de benzina.”  a spus Toyoda in timpul cursei de anduranta de 24 de ore de la Le Mans pe 10 iunie.


Toyoda a mai declarat ca nu a fost luata o decizie asupra faptului ca masina sport electrica GR sa fie adusa pe piata.


Daca va intra in productie de serie, masina sport electrica a lui Gazoo ar putea fi punctul culminant al impulsului de electrificare a Toyota, la fel cum coupe-ul de inalta performanta GranTurismo Folgore este pentru Maserati si modelele de serie derivate din hypercarul Mission X sunt pentru Porsche.


Sursa: topgear.com


 


Toyota a ramas pana acum in urma in era electrificarii, lansand SUV-ul electric cu baterii de dimensiuni medii bZ4X la sfarsitul anului 2021, urmat anul trecut de Lexus RZ de dimensiuni similare.


In ciuda faptului ca este cel mai mare producator de automobile din lume, Toyota a produs doar 24.000 de vehicule electrice in intreaga lume sub marca proprie si Lexus in 2022, comparativ cu cele 1,31 milioane de unitati vandute de Tesla.


Toyota planuieste sa vanda 3,5 milioane de vehicule electrice pe an pana in 2030.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA