Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BorgWarner achizitioneaza afacerea de incarcare a vehiculelor electrice din Italia

BorgWarner a incheiat un acord de cumparare de actiuni cu Eldor, care ar avea ca rezultat achizitia afacerii sale de sisteme electrice hibride, dupa cum a anuntat compania luni.



Sursa: indycar.com


BorgWarner intentioneaza sa achizitioneze un producator de componente de incarcare pentru vehicule electrice cu sediul in Italia intr-o afacere evaluata la aproximativ 80 de milioane de dolari si care ar construi portofoliul de energie electrica al furnizorului de automobile.


Acordul imbunatateste capacitatea BorgWarner de a produce incarcatoare de bord de 400 si 800 de volti compatibile cu diferite variante ale retelei electrice regionale, aducand in acelasi timp tehnologia convertoarelor DC/DC de inalta frecventa la ofertele sale. Incarcatoarele de bord transforma curentul de curent alternativ din surse precum prizele de acasa in curent continuu care pot incarca bateriile EV.


Se preconizeaza ca tinta de achizitie va genera venituri de aproximativ 27 de milioane de dolari in acest an iar BorgWarner se asteapta sa creasca vanzarile la 273 de milioane de dolari pana in 2027.


„Tehnologiile lui Eldor sunt o completare excelenta pentru portofoliul ePropulsion al BorgWarner, in special in ceea ce priveste extinderea electronica de putere de inalta tensiune dincolo de invertor”, a spus CEO-ul BorgWarner, Frederic Lissalde, intr-un comunicat.


Acordul este de asteptat sa se incheie in cursul acestui an si este supus conditiilor de inchidere.


Sursa: financialexpress.com


Pe masura ce BorgWarner isi mareste portofoliul de produse electronice, tinteste ca spinoff-ul pietelor sale de combustibil si al pietei de schimb , redenumit Phinia, sa fie finalizat pana pe 3 iulie.


Segmentul de sisteme hibride electrice Eldor este alcatuit din aproximativ 300 de angajati, inclusiv 100 de ingineri, in doua fabrici de cercetare si dezvoltare din Italia si o fabrica de productie in Turcia. Compania a cheltuit aproape 140 de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare in ultimii cinci ani.


„BorgWarner reprezinta cea mai buna oportunitate pentru echipa Eldor EHS de a creste in continuare atat din punct de vedere profesional, cat si managerial la scara globala”, a declarat presedintele Eldor, Pasquale Forte, in comunicat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA