Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculul electric Citroen E-C3 se va lupta cu rivalii chinezi din Europa

E-C3 este raspunsul Citroen la vehiculele electrice low-cost pe care marcile chineze precum MG si BYD le exporta in Europa.



Sursa: news.italy24.press


Urmatoarea generatie de cel mai bine vandut hatchback C3 de la Citroen va fi un model complet electric construit in Europa, care se va vinde cu mai putin de 25.000 de euro, a declarat Thierry Koskas, noul CEO al marcii.


Actualul C3 reprezinta 30% din vanzarile Citroen in Europa, chiar daca are sapte ani si se bazeaza pe o platforma PSA Group mai veche decat restul gamei de masini mici a lui Stellantis.


„Este absolut remarcabil cum s-au mentinut vanzarile C3”, a spus Koskas jurnalistilor saptamana aceasta, la sediul francez al Citroen, din Velizy, la vest de Paris.


Koskas a recunoscut amenintarea din partea marcilor chineze, cum ar fi marca MG de la SAIC si BYD, care exporta vehicule electrice low-cost in Europa. „Au produse foarte competitive”, a spus el, adaugand ca Citroen va face fata provocarii. „Raspunsul nostru este e-C3”, a adaugat el.


Koskas a descris e-C3 ca un „hatchback mic cu elemente SUV”, dar a spus ca nu ar trebui considerat un adevarat crossover sau SUV. Alte masini si masini mici au adoptat o filozofie de design similara, inclusiv masina Toyota Aygo X si masina mica Dacia Sandero Stepway.


Actualul C3 este construit in Trnava, Slovacia iar generatiile anterioare, incepand din 2002, au fost construite in Poissy, Franta.


Citroen construieste deja un model C3 electric la pret redus ca parte a programului sau Smart Car pentru India si alte piete in curs de dezvoltare si emergente.


E-C3 pentru acele regiuni a inceput productia in ianuarie in Chennai, India, la o fabrica detinuta in comun de Stellantis si CK Birla. Este vandut in principal cu motoare pe benzina si foloseste o platforma care a fost dezvoltata cu Tata Consulting. Acest model are o autonomie de 320 km (200 mile) de la o baterie de 29 de kilowati/ora.


Un al doilea dintre cele trei modele de Smart Car planificate a fost anuntat in aprilie si anume noul SUV mic C3 Aircross.


E-C3 european va fi dezvaluit in aceasta toamna si va fi pus in vanzare in 2024, a spus Koskas. El a refuzat sa dezvaluie mai multe detalii despre masina, inclusiv autonomie si motor.


Sursa: citroen.in


Bateria lui e-C3 va oferi o autonomie de 300 km (186 mile) si va fi probabil fabricata in China.


Koskas a spus ca viitorul e-C3 pentru Europa va fi o oferta „unica”, ca un vehicul electric mic „complet echipat” construit in Europa pentru mai putin de 25.000 de euro. Exista cateva mini-masini complet electrice care se vand cu mai putin, notand Dacia Spring construita in China si vechiul Volkswagen e-Up, dar C3 ar fi masina mica complet electrica la cel mai mic pret.


Alte vehicule electrice mici Stellantis, cum ar fi Peugeot 208 si Opel Corsa, pornesc de la de 30.000 de euro.


„Astazi, nu exista un echivalent pe piata”, a spus Koskas. El a spus ca Noul e-C3 va continua traditia masinilor mici accesibile si populare de la Citroen, inclusiv modelele 2CV, AX, Visa si Saxo din anii trecuti.


Cu toate acestea, este de asteptat sa se confrunte cu concurenta Renault 5 construit in Franta, care urmeaza sa fie lansat mai tarziu in 2024, si VW ID2, care va fi construit in Spania si va ajunge pe piata pana in 2026. Variantele pentru alte marci ale Grupului VW sunt planificate.


Pana in aprilie, actualul C3 se afla pe locul sase pe segmentul masinilor mici din Europa, cu 44.696 de vanzari, potrivit cifrelor Dataforce. Vanzarile au scazut cu 6,4% comparativ cu aceeasi perioada din 2022.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA