Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo lanseaza EX30, cel mai accesibil model din gama

EX30 ar putea deveni cea mai bine vanduta masina Volvo, spune Bjorn Annwall, directorul comercial al Volvo Cars.



Sursa: techzle.com


Cel mai mic vehicul electric Volvo Cars este, de asemenea, proiectat pentru a fi cel mai profitabil. Va fi cel mai accesibil model din gama constructorului suedez, incepand de la aproximativ 36.000 de euro in Europa.


Volvo se asteapta la o marja de profit brut de 15 pana la 20% pe viitorul crossover electric EX30, au declarat directorii in timpul unei prezentari pentru investitori saptamana trecuta.


„Echilibrarea globala a produselor pe care am facut-o, reduceri de costuri, platforma partajata si aprovizionarea este cea care ne duce acolo”, a declarat Akhil Krishnan, seful programelor Volvo pentru masini mici, pentru Automotive News.


EX30 fabricat in China va ajunge in Europa in primul trimestru al anului 2024 si in SUA vara viitoare.


Volvo se asteapta ca EX30 sa ajute la cresterea marjei de profit operational a marcii la 8 pana la 10% pana la jumatatea deceniului de la aproximativ 6% in prezent.


„Vom obtine marje mai bune pe aceasta masina decat pe XC40 BEV si C40”, a declarat directorul comercial al Volvo, Bjorn Annwall.


CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a declarat ca cea mai mare piata de vanzari a EX30 va fi Europa, unde vanzarile de vehicule complet electrice au crescut cu 35% pana la peste 492.000 de vehicule pana in aprilie, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Compania a spus ca XC40 BEV si C40 au oferit o profitabilitate de 7% in primul trimestru.


Pentru a atinge punctul de pret al EX30, Volvo s-a sprijinit pe design si inginerie creativa pentru a reduce costurile.


„Tema de baza din jurul acestui produs este centralizarea”, a spus seful departamentului comercial Volvo, Francesco Speciale. „Am centralizat o multime de elemente care ar conduce in mod normal costurile intr-o masina de segment superior”.


EX30 este esential pentru ambitia Volvo de aproape a dubla volumul vanzarilor globale de anul trecut la 1,2 milioane de unitati pana la jumatatea deceniului.


Sursa: latestcarnews.net


In noiembrie anul trecut, Rowan a declarat ca Volvo va fi capabil sa mentina costul EX30 la un nivel scazut, folosind o platforma comuna si luand in considerare bateriile LFP pentru modelul sau de baza. Drept urmare, pretul de pornire al lui EX30 in Germania subcoteaza SUV-ul mic Opel Mokka Electric cu peste 3.600 de euro.


Dincolo de EX30, Volvo va urmari accesibilitatea cu urmatoarea sa generatie de modele electrice prin adoptarea de noi tehnologii de productie si ambalare.


In loc sa combine celulele bateriei individuale in module asamblate in pachete si instalate intr-o carcasa pe podeaua vehiculului electric, bateria in viitor va deveni o componenta structurala care va dubla podeaua vehiculului.


Urmatoarele modele din generatia 3 vor avea o transmisie mai compacta care combina invertorul, motorul electric si transmisia intr-o singura carcasa, reducand costul cu 40%, a declarat Volvo.


Producatorul va simplifica productia prin turnarea caroseriei din spate intr-o singura piesa. Tehnica de megaturnare are ca rezultat o economie de timp de 75% in comparatie cu procesul de stantare si sudare folosit in mod traditional pentru a crea parti mari ale corpului din aluminiu.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA