Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup-ul italian Aehra dezvaluie o noua berlina premium

Berlina Aehra se alatura unui SUV, ambele vor avea preturi cuprinse intre 160.000 si 180.000 de euro (175.000 – 197.000 USD).



Sursa: aehra.com


Startup-ul italian de vehicule electrice Aehra a dezvaluit noua berlina de fabricatie europeana, care va deservi segmentul de piata premium si care se alatura SUV-ului companiei, care a fost afisat pentru prima data la sfarsitul anului trecut.


Ambele modele vor incepe productia in 2026, a spus Aehra. Acestea vor avea preturi cuprinse intre 160.000 si 180.000 de euro, plasandu-le in ceea ce cofondatorul si CEO-ul Aehra, Hazim Nada, a numit segmentul „premium ridicat si lux”.


„Cand vine vorba de acel segment, oamenii nu sunt inca pregatiti pentru marcile chineze sau americane. Europa este inca referinta”, a declarat Nada pentru Reuters.


Noua berlina urmeaza SUV-ul electric al lui Aehra, care a fost dezvaluit in noiembrie 2022. Ambele vor avea o viteza maxima de 265 km/h (165 mph) si o autonomie de peste 800 km, a spus Aehra.


Primele livrari sunt asteptate in 2026, incepand pe pietele cheie, inclusiv SUA, Italia, Germania si Marea Britanie.


Nada a spus ca productia la scara larga ar trebui sa aiba loc la sfarsitul anului 2027, cu un obiectiv anual de productie de 25.000 de vehicule pentru fiecare model.


Ambele vehicule sunt asa-numitele vehicule electrice native, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte a designului este o dezvoltare noua si nu se bazeaza pe o platforma anterioara cu ardere interna.


Sursa: carmagazine.co.uk


Aehra, al carui director de proiectare si inginer sef au fost anterior la Lamborghini si, respectiv, Ferrari, a declarat ca planuieste o investitie totala de 750 de milioane de euro.


Aehra inca evalueaza optiunile de asamblare. Cea preferata, cel putin pe termen scurt, este sa se bazeze pe un mare producator contractual, fie in Europa centrala, fie in nordul Europei, a spus Nada.


O alta optiune este sa porniti o noua facilitate in Italia sau sa cumparati si sa renovati una existenta, dar acest lucru ar fi posibil doar daca va fi sustinut de fonduri de stat, a spus Nada.


Aehra lucreaza la lantul sau de aprovizionare si a incheiat recent un acord cu Miba Battery Systems din Austria pentru baterii personalizate NMC (nichel mangan cobalt) de 120 KWh, a declarat Nada.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA