Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania va aloca subventii pentru statiile de incarcare a vehiculelor electrice

Germania isi propune sa aiba un milion de puncte de incarcare pana in 2030.



Sursa: pv-magazine.com


Germania urmeaza sa aloce pana la 900 de milioane de euro (983 de milioane de dolari) subventii pentru extinderea statiilor de incarcare a vehiculelor electrice pentru gospodarii si companii, a anuntat Ministerul Transporturilor.


Cea mai mare economie a Europei are in prezent aproximativ 90.000 de puncte publice de incarcare si isi propune sa aiba 1 milion pana in 2030, in speranta de a stimula cresterea electromobilitatii , deoarece vizeaza neutralitatea carbonului pana in 2045.


Germania avea aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice pe drumurile sale pana la sfarsitul lunii aprilie, cu mult sub obiectivul sau de 15 milioane pana in 2030, arata datele de la autoritatea federala auto KBA.


Preturile ridicate, autonomia limitata si lipsa statiilor de incarcare, in special in zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru decalajul vanzarilor de vehicule electrice.


Ministerul Transporturilor a anuntat ca va lansa in curand doua programe de finantare pentru a sprijini gospodariile private si companiile in construirea de statii de incarcare cu alimentare proprie.


Sursa: wallbox.com


Pana la 500 de milioane de euro vor fi disponibile din aceasta toamna pentru a promova autoalimentarea cu energie electrica la cladirile rezidentiale private, cu conditia ca locuitorii sa detina deja o masina electrica, a adaugat ministerul.


Din vara viitoare, alte 400 de milioane de euro vor fi alocate companiilor care doresc sa construiasca infrastructura de incarcare rapida pentru masini comerciale si camioane.


Guvernul german a aprobat in octombrie un plan de a cheltui 6,3 miliarde de euro pe o perioada de trei ani pentru a mari rapid numarul de statii de incarcare pentru vehicule electrice din intreaga tara.


Programele de subventii anuntate joi se adauga acestei finantari, a declarat un purtator de cuvant al ministerului.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA