Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis incurajeaza productia italiana

Stellantis a dezvaluit doua noi vehicule electrice in Italia, deoarece producatorul auto este supus unei presiuni crescande din partea politicienilor locali pentru a proteja productia si locurile de munca in tara natala a Fiat.



Sursa: media.stellantis.com


Fiat a dezvaluit marti modelul Fiat 600 EV alimentat cu baterii , care va fi construit in Polonia, si o renovare electrica a mini-carului Topolino din anii 1930 care va fi realizata in Maroc.


Masinile vor fi produse la fabricile din Maroc si respectiv, Polonia. Noul 600e incepe de la 35.950 de euro (39.167 dolari), in timp ce Topolino va costa de la 9.890 de euro.


CEO -ul Stellantis, Carlos Tavares, revizuieste amprenta industriala a Stellantis inclusiv cu reduceri stricte de costuri intr-un moment in care guvernele din Italia si Franta incearca sa protejeze industriile locale puse in pericol de tranzitia de la motorul cu ardere.


Sindicatele s-au plans ca Stellantis nu investeste suficient in intretinerea fabricilor, invocand toalete infundate si iarba netunsa.


Stellantis intentioneaza sa reduca pana la 2.000 de locuri de munca in Italia in acest an aproximativ 4,3% din forta de munca din tara in timp ce reutilizeaza fabricile pentru a produce modele electrice si hybrid plug-in.


Sursa: topgear.com


„Stellantis are radacini profunde aici, in Italia, unde avem un trecut glorios, un prezent puternic si un viitor interesant”, a declarat presedintele John Elkann la ceremonia de inaugurare de la Torino.


Oficialii italieni au intensificat presiunea asupra Stellantis pentru a mentine fabricile locale in functiune, pe fondul ingrijorarilor ca trecerea la vehiculele electrice va necesita mult mai putini lucratori.


Tara are loc chiar si pentru un alt producator de automobile de pe piata de masa pentru a satisface cererea in crestere de vehicule electrice, a declarat luna trecuta ministrul industriei Adolfo Urso, discutand despre productia mai mare a Stellantis in Franta.


Lobby-ul auto al tarii a sugerat ca Italia ar trebui sa investeasca in Stellantis pentru a-si spori influenta, desi ministrul de finante Giancarlo Giorgetti a respins ideea la Forumul pietelor de capital din Italia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA