Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jeep lanseaza Avenger in Germania, Franta, Marea Britanie

Jeep isi inverseaza strategia de marketing pentru Avenger si va oferi acum o varianta pe benzina a SUV-ului mic pe toate cele mai mari piete din Europa, adaugand vanzari ale versiunii pe benzina in Germania, Franta si Marea Britanie.



Sursa: jeep.ro


Marca offroad Stellantis si-a dezvaluit cel mai mic model in octombrie, la Salonul auto de la Paris, ca model complet electric. La acel moment, producatorul auto planuia sa vanda o varianta pe benzina doar in Italia si Spania, unde vanzarile de vehicule electrice sunt mai lente decat in ​​nordul Europei.


Cand vanzarile lui Avenger au inceput in aprilie, Jeep a adaugat si versiunea pe benzina in Polonia, unde modelul este construit in uzina Stellantis din Tychy, la sud-vest de Varsovia.


Jeep a decis in iunie sa deschida comenzi pentru varianta pe benzina in Franta si Germania, dupa ce a observat ca brokerii ofera modele ICE la un pret premium pe aceste piete. Marca va incepe, de asemenea, vanzarile de Avenger pe benzina in Marea Britanie luna aceasta.


Decizia de a extinde vanzarile lui Avenger pe benzina a fost „pragmatica” si nu schimba planul pe termen lung al marcii de a vinde doar modele electrice in Europa pana in 2030, a declarat CEO-ul Jeep Europa, Eric Laforge, pentru Automotive News Europe.


Miscarea ii protejeaza pe dealerii in franciza Jeep care pierdeau vanzari potentiale, a spus Laforge. De asemenea, protejeaza clientii care vor avea nevoie de service Avengers pe benzina, a spus el.


Stellantis nu este singurul brand de pe piata de masa care se lupta sa gaseasca un echilibru bun pe pietele europene pentru modelele complet electrice si cu motoare cu combustie.


In timpul unui interviu recent la masa rotunda, presedintele Toyota, Akio Toyoda, a laudat masinile electrice cu baterie, dar a spus ca o mare parte din lume nu este pregatita sa faca trecerea la electrificarea completa.


„Cand ne uitam in intreaga lume, exista aproximativ 1 miliard de oameni care vor fi printre baza noastra de clienti care nu au suficienta infrastructura de incarcare. Prin urmare, daca spunem ca BEV-urile sunt singura optiune pe care ar trebui sa o urmam, ce se va intampla cu acesti oameni care nu au suficienta infrastructura?” a comentat Toyoda.


In comentariile care fac ecou acest lucru, Laforge a spus ca infrastructura de incarcare variaza pe pietele majore din Europa, ceea ce a determinat producatorul de automobile sa aleaga initial versiunea ICE in tarile din sudul Europei.


Laforge a spus ca Jeep ofera doar un nivel de echipare, Altitude, pentru Avenger de 1,2 litri pe benzina. Acesta are acelasi pret in toata Europa  pentru a descuraja vanzarile transfrontaliere.


Sursa: jeep-official.it


In Germania, Avenger-ul pe benzina incepe de la 27.000 de euro, cu 10.000 de euro sub modelul electric entry-level. Varianta electrica trim Altitude costa 42.000 de euro in Germania.


Jeep va exporta Avengers electrice in Maroc, Turcia, Japonia si Coreea de Sud in cursul acestui an. Vanzarile in SUA si China nu sunt planificate.


Din ianuarie pana in mai, Jeep a vandut 7.214 Avengers in Europa, potrivit Dataforce. Dintre acestea, 6.252 au fost versiuni pe benzina si 962 erau complet electrice. Aproximativ trei sferturi din vanzarile Avenger sunt in Italia.


Vanzarile totale din segment au crescut cu 17%, pana la 867.017 unitati pana in luna mai, cererea de SUV-uri electrice cu baterie a crescut cu 9,2%.


Hyundai Kona a fost cel mai vandut model din segment, cu 12.976 de unitati vandute, inaintea celorlalte doua modele Stellantis, Peugeot 2008 (10.070) si Opel Mokka (9.619). MG ZS din China s-a clasat pe locul patru cu 5.396 de unitati, inaintea lui Avenger cu 962, conform cifrelor Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA