Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Planul Tesla de a dubla capacitatea fabricii germane deranjeaza sindicatul

IG Metall spune ca conditiile de lucru trebuie sa aiba prioritate, deoarece Tesla creste capacitatea anuala de productie la fabrica sa de langa Berlin la 1 milion de masini.



Sursa: euractiv.com


Cel mai important sindicat din Germania, IG Metall, a cerut Tesla sa imbunatateasca conditiile de personal la gigafabrica sa din Germania, in timp ce se pregateste sa se extinda, producatorul auto urmand sa-si publice planurile de extindere,  pentru feedback-ul din partea comunitatii in cursul acestei saptamani.


Cererea Tesla de dublare a capacitatii site-ului sau Gruenheide de langa Berlin la 1 milion de masini pe an, va fi accesibila online si pentru rezidentii locali din 19 iulie, potrivit ministerului mediului din Brandenburg, statul german in care se afla fabrica.


Cetatenii au timp pana la jumatatea lunii septembrie sa depuna obiectiile contra acestor planuri de extindere.


Planurile de extindere vor presupune adaugarea mai multor locuri de munca la cele 12.000 planificate pentru prima faza de extindere a primului hub european de produse Tesla, dintre care aproximativ 11.000 au fost angajate pana acum.


„Salutam crearea de locuri de munca in industria auto din Germania. Planurile Tesla reprezinta un angajament clar fata de Brandenburg ca locatie”, a spus Dirk Schulze de la IG Metall.


Sursa: bloomberg.com


„Cu toate acestea, acest anunt este in contrast puternic cu ceea ce se confrunta in prezent angajatii locali: in ciuda nivelurilor ridicate de concediu medical, personalul este redus la scara considerabila”.


Schulze a spus ca numai in iunie, aproximativ 200 de angajati permanenti au fost disponibilizati sau au semnat acorduri de plata si un numar de trei cifre de lucratori temporari a fost eliberat, fara a reduce obiectivul de productie saptamanal al site-ului de 5.000 de masini in prezent.


„Inainte de extinderea uzinei, extinderea conditiilor de munca ale colegilor din Gruenheide trebuie sa aiba acum prioritate”, a spus el.


Tesla nu a fost dorit sa comenteze acest subiect.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA