Aproape Masini

Acum avem si magazin online

JLR vede SUA ca fiind cheia succesului pentru brandul Jaguar renascut

JLR spera ca Jaguar si reducerea gamei sale vor ajuta la repetarea succesului pe care l-a avut sub Ford in SUA.



Sursa: media.jaguarlandrover.com


Jaguar Land Rover considera SUA ca fiind cheia succesului viitor al marcii Jaguar, care este in curs de reinventare.


JLR revizuieste Jaguar reducandu-si gama de modele si ridicand marca, pentru a concura cu Bentley si Porsche in loc de Mercedes-Benz si BMW.


Piata din SUA a fost esentiala pentru succesul Jaguar in anii 1990.


„Aceasta marca a avut un succes incredibil in America de Nord in urma cu 25 de ani inainte sa luam compromisurile si deciziile pe care le-am luat”, le-a spus directorul JLR Adrian Mardell investitorilor luna trecuta.


Succesul trecut al Jaguar din SUA este acum „pierdut in datele Ford Motor Company”, a spus Mardell, care a fost confirmat ca CEO JLR pe 20 iulie, dupa ce a ocupat functia pe o baza interimara.


Mardell s-a alaturat JLR in 1990, un an dupa ce Ford a cumparat compania. Pe atunci, Jaguar viza un client mult mai bogat.


Brandul spera sa aiba un succes similar cu noua sa gama mai luxoasa. „Numai in SUA sunt 20 de milioane de milionari”, a spus Mardell. „Asadar, un volum mai mic, o pozitionare cu preturi mai mari este absolut pozitia potrivita pentru Jaguar astazi.”


Forta Jaguar pentru volum in ultimii ani de detinere a Ford, precum si in timpul actualului sau proprietar Tata Group a insemnat ca si-a pierdut legatura cu grupul de cumparatori mai bogat.


Ford a platit 2,5 miliarde de dolari pentru Jaguar in 1989, inainte de a-l vinde cu Land Rover catre Tata in 2008 pentru 2,3 ​​miliarde de dolari.


Jaguar si-a extins gama in ultimii ani pentru a include trei berline, trei crossover si o masina sport in incercarea de a crea o versiune britanica a BMW.


Cu toate acestea, incercarea de a atrage cat mai multi cumparatori premium a impins marca in „mediocritate”, a declarat Gerry McGovern, directorul de creatie al JLR, la acelasi eveniment pentru investitori, desfasurat la sediul JLR din Gaydon, centrul Angliei.


Sursa: businessinsider.com


McGovern conduce proiectarea primului model nou al noii ere Jaguar, un GT cu patru usi complet electric. GT va fi primul dintre cele trei Jaguar electrice complet noi. Acesta va fi dezvaluit anul acesta si va fi pus in vanzare anul viitor, incepand de la 100.000 de lire sterline (129.000 USD) in Marea Britanie.


In aprilie a acestui an, McGovern a spus ca viitoarele Jaguare vor folosi stilul iconic al modelelor precum E-Type, dar vor fi schimbate radical. „Vor soca si vor fi neinfricati”, a spus el.


Jaguarurile vor fi vandute folosind un model de afaceri diferit, a declarat directorul comercial al JLR, Lennard Hoornik, la evenimentul pentru investitori, fara a intra in multe detalii.


Jaguar-urile nu vor fi oferite in fiecare reprezentanta JLR. Compania imparte Jaguar Land Rover in ceea ce numeste o casa a marcilor. Land Rover este impartit in marcile Range Rover, Discovery si Defender. JLR va infiinta, de asemenea, „boutique” exclusiv pentru Jaguar.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA