Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul Ferrari in Q2 creste cu 32%

Ferrari si-a crescut previziunile pentru veniturile pe intregul an si castigurile de baza dupa rezultate mai bune in trimestrul al doilea.



Sursa: evo.co.uk


Producatorul de masini sport vede acum castiguri ajustate inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare de pana la 2,22 miliarde de euro (2,44 miliarde de dolari) in acest an, in crestere de la 2,18 miliarde de euro anuntati in februarie.


Ferrari si-a ridicat perspectivele de vanzari pentru intregul an la 5,8 miliarde de euro, de la o estimare anterioara de aproximativ 5,7 miliarde de euro.


Actualizarea previziunilor a fost sustinuta in special de rezultate mai bune decat cele asteptate in personalizari, precum si de un mix puternic de produse, a comentat CEO-ul Bendetto Vigna intr-o declaratie.


Personalizarile sunt elementele suplimentare pe care un client le solicita pentru a face masina mai potrivita gusturilor sale.


Cu toate acestea, prognoza pentru marja EBITDA pe intregul an a ramas neschimbata la aproximativ 38%. Generarea de numerar estimata a fost, de asemenea, in mare parte neschimbata, estimata la aproximativ 900 de milioane de euro, fata de o estimare anterioara.


In al doilea trimestru, EBITDA ajustat al Ferrari a crescut cu 32%, pana la 589 de milioane de euro. Veniturile au fost de 1,47 miliarde de euro.


Sursa: cnbc.com


Livrarile de masini au scazut usor in trimestru, in toate regiunile, cu exceptia Europei. Livrarile hibride au reprezentat 43% din totalul livrarilor, mai mult decat dublu fata de cifra din anul precedent.


Ferrari a spus ca puterea de stabilire a preturilor a contribuit la rezultatul trimestrial „reflectand in principal imbogatirea mixului de produse”, sustinut de modelele Daytona SP3, 812 Competizione si SF90.


„Continuam sa gestionam un carnet de comenzi foarte puternic in toate zonele geografice”, a spus Vigna.


Ferrari intentioneaza sa dezvaluie prima sa masina complet electrica in al patrulea trimestru al anului 2025. Modelele doar cu baterie, precum si modelele hybrid plug-in sunt programate sa domine portofoliul sau in a doua jumatate a deceniului.


Ferrari a crescut preturile unora dintre modelele sale, clientii sai bogati mai putin impiedicati de inflatia in crestere si ratele dobanzilor in crestere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA