Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Piata auto din Germania a crescut in iulie, stimulata de cererea de vehicule electrice

Vanzarile de masini complet electrice au continuat sa creasca in Germania, stimulate de cererea pentru marcile numai pentru vehicule electrice Polestar, Tesla si MG Motor.



Sursa: msxi.com


Cota de piata a bateriilor electrice este de 20%, depasind cota de 17,5% a motorinei. Inmatricularile de masini electrice cu baterie au crescut cu 69%, pana la 48.682 in Germania, in iulie, oferind trenului de rulare o cota de piata de 20%, potrivit datelor autoritatii germane de transport cu motor (KBA).


Inmatricularile totale, inclusiv vehiculele pe benzina si diesel, au crescut cu 18%, pana la 243.277 de unitati.


Cresterea din iulie a fost determinata de faptul ca producatorii de automobile si-au indeplinit treptat stocul de comenzi, care a fost cauzat de lipsa de aprovizionare a redus productia, a declarat Reinhard Zirpel, care este presedintele asociatiei importatorilor VDIK.


VDIK si grupul din industria auto VDA au declarat ca vanzarile au fost inca cu mult sub nivelurile pre-pandemie.


Polestar a inregistrat cea mai mare crestere, cu vanzari in crestere cu 442%. Volumul MG a crescut cu 235%. Vanzarile Tesla au crescut cu 230%.


Printre alte marci, inmatricularile Ford au crescut cu 44%, Mercedes-Benz cu 29%, Audi cu 23%, Hyundai cu 14%, Kia cu 11%, Porsche cu 9,5% si BMW cu 9,4%.


Sursa: windeurope.org


Marca VW a inregistrat o crestere a inmatricularilor cu 8,3%. Marca a ramas cel mai bine vandut brand din Germania, cu o cota de piata de 17,8%.


Nou-veniti chinezi au facut incursiuni, cu inregistrarile BYD la 402 pentru luna. Great Wall Motor, care detine marcile Ora si Wey, a vandut 221 de masini.


Citroen s-a numarat printre perdantii vanzarilor din iulie, cu inmatricularile in scadere cu 26%. Jaguar a scazut cu 24%, iar volumul Daciei a scazut cu 2%.


Vanzarile de masini pe benzina au crescut cu 13% pentru o cota de piata de 34,3%. Vanzarile de motorina au crescut cu 2,7% pentru o cota de 17,5%.


Inregistrarile hybride plug-in au scazut cu 40%. Pana in iulie, piata germana a crescut cu 14%, pana la 1,64 milioane.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA