Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota Europe va adauga Land Cruiser electrificat in segmentul de vehiculele electrice

Noua generatie Toyota Land Cruiser va combina sistemul de propulsie diesel al SUV-ului mare cu tehnologia mild hybrid de 48 de volti in Europa incepand din 2025.



Sursa: carwale.com


Acesta este unul dintre upgrade-urile pe care Toyota le va oferi pentru a-si mentine placa de identificare veche de 72 de ani relevanta intr-un segment care a imbratisat electrificarea.


In prima jumatate a anului, 65% dintre SUV-urile mijlocii/mari vandute in Europa au fost electrificate (hibrid, hibrid plug-in si alimentate cu baterii) cu modele complet electrice, conduse de Volkswagen ID4, reprezentand 44% din acest total, conform cifrelor preliminare ale cercetatorului de piata Dataforce.


Land Cruiser s-a clasat pe locul 19 in segment cu 4.349 de vanzari in prima jumatate a anului, o crestere de 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu mult in urma ID4 si a altor vehicule electrice din segment.


Cand Toyota va deschide pre-vanzarea in Europa in octombrie, Land Cruiser va fi oferit doar cu un motor diesel de 201 CP si 2,8 litri, care se potriveste cu ceea ce este disponibil in versiunea actuala. O actualizare cheie este ca noul Land Cruiser va fi cuplat cu o transmisie cu opt trepte in loc de cutia de viteze cu sase trepte oferita acum.


Versiunea electrificata cu tehnologie mild hybrid de 48 de volti si motorul diesel de 2,8 litri va fi disponibila la inceputul anului 2025.


Toyota a declarat ca livrarile Land Cruiser vor incepe in prima jumatate a anului 2024. Preturile europene nu au fost dezvaluite, totusi, actualul Land Cruiser incepe de la 52.940 de euro in Germania pentru varianta cu trei usi, iar versiunea cu cinci usi incepand de la 81.430 euro.


Toyota spune ca mutarea celei de-a cincea generatii a SUV-ului pe platforma sa GA-F body-on-frame, pe care o impartaseste cu luxul premium al marcii, va imbunatati performanta off-road a Land Cruiser, in timp ce a luat, de asemenea, masuri pentru a se asigura ca ” va fi usor de manevrat si mai confortabil in conducerea conventionala pe sosea.”


Sursa: topgear.com


Pentru a realiza acest lucru, Toyota a facut ca caroseria si cadrul lui Land Cruiser sa fie cu 30% mai rigide, ceea ce creste capacitatea de reactie, manevrabilitatea si confortul de rulare.


„Performanta de baza a suspensiei a fost, de asemenea, imbunatatita, in special pentru a ajuta la asigurarea unei articulatii sporite a rotilor, un factor cheie in capacitatea de conducere off-road”, a spus compania intr-un comunicat.


In SUA, Land Cruiser se va alatura gamei Toyota anul viitor intr-o forma redusa, mai putin costisitoare. De asemenea, va fi echipat cu un grup motopropulsor hybrid turboalimentat.


Versiunea americana va incepe la mijlocul intervalului de 50.000 de dolari, a spus Toyota.


Sub capota, va fi alimentat de un motor turbo pe benzina de 2,4 litri cuplat la o transmisie automata cu opt trepte care are un motor electric integrat de 48 CP si o baterie mica, separata. Sistemul de propulsie hibrid iForce Max genereaza pana la 365 CP.


Toyota spune ca Land Cruiser-ul american va putea remorca pana la 2.700 kg, in timp ce oferta de variante cu motor diesel din Europa va putea remorca incarcaturi de pana la 3.500 kg.


Toyota spune ca acesta va fi primul Land Cruiser care va folosi un sistem de servodirectie electrica (EPS). Sistemul ofera, „o directie mai lina, mai directa si o manevrabilitate mai usoara la toate vitezele”, a spus compania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA