Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia cauta un acord cu Stellantis privind planul industriei auto

Guvernul italian isi propune sa convina asupra unui plan amplu pana in 2030 pentru industria auto din Italia.



Sursa: reuters.com


Guvernul italian intentioneaza sa cada de acord asupra unui plan amplu pana in 2030 pentru industria auto din Italia, cu Stellantis si alte grupuri implicate pana la sfarsitul acestui an, au declarat surse din ministerul industriei.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, si ministrul industriei Adolfo Urso au declarat luna trecuta ca lucreaza la un acord pentru a creste productia anuala de automobile a grupului in Italia la un milion de vehicule, fara a specifica un interval de timp pentru obiectiv.


Urso, care a spus initial ca acordul ar putea fi incheiat pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat, la o intalnire cu sindicatele de marti, ca se gandeste sa elaboreze un program de lucru cu Stellantis pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru a pregati discutiile pentru acordul complet.


Discutiile vor implica, de asemenea, sindicate, guverne locale si grupul de lobby ANFIA. Potrivit surselor sindicale, programul ar putea fi anuntat inca din 10 septembrie.


Discutiile se vor concentra pe extinderea productiei de vehicule din Italia, a cercetarii si dezvoltarii, a costurilor cu forta de munca, a energiei si a logisticii si pe investitii mai mari in tranzitia ecologica, au declarat surse din minister si sindicate.


Un purtator de cuvant al Stellantis a declarat ca grupul isi reafirma „angajamentul puternic” fata de Italia si ca este gata sa continue discutiile „dinamice si constructive” dupa pauza de vara.


„Impreuna incercam sa cream conditiile pentru a mentine rolul de lider al Italiei in centrul strategiei Stellantis”, a spus el.


Purtatorul de cuvant a reiterat ca un acord cu guvernul italian ar trebui sa ia in considerare mai multi factori, inclusiv previziunile pietei, accesibilitatea vehiculelor, stimulente atat pentru achizitionarea de masini, cat si pentru costurile energiei si impactul unor reglementari precum Euro 7.


Sursa: ansa.it


Tavares a declarat luna trecuta ca un obiectiv de productie de un milion de vehicule in Italia este fezabil pentru Stellantis, dar depinde de sprijinul guvernamental adecvat. Italia este in urma pe majoritatea pietelor europene in ceea ce priveste inmatricularile de masini complet electrice.


Stellantis si guvernul italian sunt asteptate sa se intalneasca din nou pe 30 august, au declarat surse sindicale.


Producatorul auto a produs mai putin de 700.000 de masini si camionete in Italia atat in ​​2021, cat si in 2022. Conform previziunilor, productia din acest an ar trebui sa depaseasca 800.000 de unitati.


Fiat Chrysler Automobiles, care a fuzionat cu Grupul PSA la inceputul anului 2021 pentru a crea Stellantis, a produs ultima data peste un milion de vehicule in Italia in 2017.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA