Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla reduce pretul la variantele Model S si X

Tesla a redus preturile de pornire din SUA cu 10.000 de dolari la modelele sale emblematice, berlina Model S si crossoverul Model X, prin introducerea de noi versiuni cu o autonomie mai mica a bateriei si o acceleratie mai lenta, potrivit site-ului companiei.



Sursa: topgear.com


Miscarea surpriza este cea mai recenta tactica a CEO-ului Tesla, Elon Musk, de a stimula cererea pentru gama invechita a producatorului de automobile, pe fondul cresterii mai lente a vehiculelor electrice cu baterie in acest an in SUA, spun analistii.


Potrivit datelor de la Experian, inmatricularile Model S au scazut cu 55% in perioada ianuarie-iunie, comparativ cu prima jumatate a anului trecut la 6.964 de unitati. Inmatricularile Model X au scazut cu 5,8%, la 12.341 pentru aceeasi perioada, a spus Experian.


Noile echipamente sunt denumite „gama standard” de catre Tesla.


Producatorul auto din Texas a redus si preturile in China  pentru doua modele ale crossover-ului sau compact Model Y, modelele cu raza lunga si modelele de performanta.


In SUA, Tesla a spus ca gama standard Model S incepe de la 80.130 USD cu livrare si are o autonomie de 320 mile (515 km). Modelul S obisnuit este evaluat la 405 mile si este acum modelul de mijloc.


Gama standard Model X incepe de la 90.130 USD cu o autonomie de 269 de mile. X-ul obisnuit este evaluat la 348 de mile, conform site-ului web al Tesla.


Noile configuratii au starnit dezbateri daca evaluarile de gama ale noilor modele de baza erau adecvate pentru modelele emblematice ale Tesla, avand in vedere preturile lor ridicate chiar si dupa reduceri mari  la inceputul acestui an.


Gary Black, partener de conducere al The Future Fund, a spus ca gama standard Model S si Model X „nu par a fi niste propuneri de mare valoare. Gama este usoara si 0-60 [mph] este prea lenta pentru 80.000 USD- 90.000 USD”.


Tesla citeaza 0 pana la 60 mph pentru gama standard Model S la 3,7 secunde, comparativ cu 3,1 secunde pentru echiparea obisnuita. Modelul Plaid de performanta are un timp oficial de la 0 la 60 mph de 1,99 secunde si incepe de la 110.130 USD cu livrare.


Gama standard Model X este evaluata la 4,4 secunde pana la 60 mph, in comparatie cu versiunea obisnuita la 3,8 secunde. Modelul X Plaid ajunge la 60 mph in 2,5 secunde si incepe de la 110.130 USD, a spus Tesla pe site-ul sau.


Tesla Model S si Model X sunt cele mai recente vehicule din gama producatorului auto care se extind la trei variante: gama standard, autonomie lunga si performanta. Modelul 3 berlina si Modelul Y s-au extins, de asemenea, la trei variante de la doua in acest an.


Sursa: insideevs.com


In aprilie, Tesla a introdus o gama standard Model Y ca model de baza. Are o raza de actiune de 279 de mile, comparativ cu 330 de kilometri pentru distanta lunga si este mai putin costisitor cu 2.750 USD. Performanta de top model Y incepe de la 56.130 USD cu livrare.


Optiunile extinse de echipare ale Tesla apar pe masura ce oferta de vehicule electrice cu baterie depaseste cererea in acest an, ceea ce duce la scaderi de preturi si stimulente de vanzari in crestere, spun analistii.


Potrivit datelor de inmatriculare din prima jumatate a anului de la Experian, cota de piata a vehiculelor electrice in SUA a fost constanta la 7,1%, dupa ce a crescut rapid in 2021 si 2022.


Tesla a condus piata de vehicule electrice in perioada ianuarie-iunie cu 329.608 de noi inmatriculari, o crestere cu 44% fata de perioada anului precedent. Din primul trimestru pana in al doilea trimestru, inmatricularile noi Tesla au crescut cu 12%, de la 155.360 la 174.248, arata datele Experian.


Tesla a avut primele doua vehicule electrice in datele de inregistrare pe sase luni, Modelul Y la 201.434 si Model 3 la 108.604. Inregistrarile noului Model Y aproape s-au dublat comparativ cu prima jumatate a anului 2022, iar Modelul 3 a crescut cu 12%, a spus Experian.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA