Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Gigantul BYD va lansa marca Denza in Europa

Monovolumul electric D9 de la Denza, divizia de lux BYD, va primi un debut european la salonul IAA Mobility de la Munchen.



Sursa: electrive.com


Gigantul chinez de vehicule electrice BYD isi va lansa marca de lux Denza in Europa la Salonul IAA Mobility de la Munchen luna viitoare.


Denza a fost creata ca parte a unei companii mixte intre BYD si Mercedes-Benz in 2010 si face acum parte din stabilul de baza al marcilor BYD din China, pozitionandu-se peste BYD, dar sub brandul ultralux YangWang.


Mercedes detine 10% din marca dupa ce si-a redus pachetul in 2021.


La Munchen, Denza va oferi monovolumului D9 cu sapte locuri, electric cu baterie, un debut european, a spus compania. D9 este un concurent al clasei V Mercedes si al noului Lexus LM.


BYD nu a oferit detalii despre momentul in care va lansa vanzarile Denza in Europa.


BYD va folosi, de asemenea, spectacolul de la Munchen, care incepe luni, 4 septembrie, pentru a lansa berlina electrica de dimensiuni medii Seal, pe pietele sale europene.


Sealul va fi vandut cu doua dimensiuni si game de baterii diferite. Versiunea Comfort are o baterie Blade de 71,8 kilowati/ora cu o autonomie de 420 km (260 mile) sub ciclul de testare WLTP, in timp ce versiunea Design are o baterie mai mare, de 87 kWh si o autonomie de 500 km.


Seal se va lansa in toamna alaturi de SUV-ul mediu Seal U.


Sursa: topgear.com


BYD vinde deja SUV-ul mare Tang, berlina mare Han si SUV-ul compact Atto 3. Compactul Dolphin este in prezent lansat in Europa.


BYD a vandut 2.492 de masini in Europa in primele sapte luni, potrivit cifrelor preliminare ale cercetatorilor de piata Dataforce.


Cea mai mare parte a vanzarilor, 1.977 de unitati fost pentru SUV-ul Atto 3.


Cifrele nu includ vanzarile din iunie sau iulie pentru Suedia, unde Atto 3 a depasit VW ID4 pentru a deveni cea mai vanduta masina electrica din tara in iulie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA