Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford este de acord sa ofere tehnologia Blue Cruise AV in Germania

Ford Blue Cruise permite soferilor sa conduca fara maini pe volan pe anumite portiuni de autostrada.



Sursa: cansoford.ca


Dupa Marea Britanie, Germania este a doua piata europeana unde Ford poate vinde masini cu o functie de conducere semi-autonoma „Level 2+”, care le permite soferilor sa-si ia mainile de pe volan.


Autoritatea Federala de Transport Auto (KBA) din Germania a acceptat ca  Ford sa ofere tehnologia Blue Cruise, a declarat producatorul intr-un comunicat luni.


Soferii Ford ale caror masini au Blue Cruise vor putea circula fara mainile pe volan pe anumite portiuni de autostrada. Masina sport Mustang Mach-E complet electrica va fi primul model Ford care va oferi aceasta tehnologie.


„Datele colectate la nivel mondial de la peste un milion de kilometri de testare au constituit baza pentru aprobarea cu succes in Germania”, a declarat seful sistemelor avansate de asistenta a soferului Ford Europe, Torsten Wey, in declaratie.


Alte marci au deja in oferta sisteme de asistenta Nivel 2+. BMW, de exemplu, a primit aprobarea KBA in iunie pentru conducerea fara maini pe anumite sectiuni de autostrada pana la 130 km/h (80 mph).


Mercedes are „Drive Pilot” in modelele sale de lux Clasa S si EQS din mai 2022, permitand conducerea de nivel 3. Acest lucru permite conducerea automata pe carosabile cu mai multe benzi chiar si atunci cand soferul urmareste un film sau isi foloseste smartphone-ul.


Sursa: ford.ro


Cu BlueCruise, soferii Ford trebuie sa fie in continuare cu ochii pe trafic. Daca adorm sau navigheaza pe internet pe smartphone-ul lor, o camera cu infrarosu detecteaza acest lucru si se aude un ton de avertizare. Daca soferul tot nu reactioneaza, masina franeaza usor.


Initial, functia Blue Cruise poate fi comandata doar in masina sport electrica Mustang Mach-E. Va exista o taxa pentru activarea sistemului, iar abonamentele lunare sau anuale vor fi disponibile.


Pe viitor, sistemul poate fi comandat si in acelasi timp cu achizitionarea vehiculului, caz in care ar trebui sa devina mai ieftin.


In SUA si Canada, conform Ford, un total de 194.000 de vehicule Ford si Lincoln au parcurs deja 175 de milioane de km in modul Blue Cruise. Sistemul este utilizat in America de Nord din 2021.


BlueCruise a fost lansat in Marea Britanie in aprilie. Conducerile de validare acolo au confirmat ca sistemele de asistenta utilizate pot face fata si conditiilor dificile precum marcajele rutiere uzate, vremea rea ​​si lucrarile rutiere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA