Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cresterea producatorilor de vehicule electrice din China ameninta producatorii de automobile occidentali

BYD are un avantaj de cost de 15% fata de Modelul 3 fabricat in China de la Tesla si un avantaj de peste 30% fata de ID3 de la VW.



Sursa: insideevs.com


Producatorii de automobile din Vest sunt pregatiti sa piarda o cincime din cota lor globala de piata din cauza cresterii de neoprit a vehiculelor electrice chinezesti mai accesibile si mai ieftine de produs, potrivit analistilor UBS Group.


Condusi de BYD, producatorii auto chinezi aproape ca isi vor dubla cota de pe piata auto pana la 33% pana la sfarsitul deceniului, au scris analistii UBS, printre care Patrick Hummel si Paul Gong, intr-un raport din 31 august.


Producatorii chinezi, inclusiv Nio si Xpeng, si-au intensificat prezenta la Salonul auto IAA Mobility de la Munchen,  in timp ce puterile germane Mercedes-Benz si BMW si-au dezvaluit noua generatie de vehicule electrice, care nu vor aparea pe piata pana in 2025.


„Industria auto globala va suferi schimbari seismice in urmatorii 10 ani sau cam asa ceva”, a declarat Gong, seful de cercetare auto al UBS din China, intr-un interviu.


Raportul prevedea despre cota de piata globala a producatorilor occidentali de automobile ca va scadea la 58% de la 81% pana in 2030. „Acesta ar fi un moment de criza pentru companiile mostenite occidentale”, a spus Gong.


Cota Tesla este probabil sa creasca la 8% de la 2% .


BYD, cea mai vanduta marca de automobile din China, are un avantaj de 25% la costuri fata de marcile nord-americane si europene, oferind companiei cu sediul in Shenzhen o putere ampla pentru a subjuga rivalii de pe teritoriul lor pe masura ce se extinde la nivel global.


O demontare UBS a unei berline BYD Seal din 2022 a constatat ca 75% dintre componente au fost fabricate intern.


Cifra dubla fata de media globala este secretul avantajului costurilor oferit de BYD in incercarea sa de a-si controla propriul lant de aprovizionare complet integrat.


Sigiliul este aproape in intregime fabricat in China, cu aproximativ 10% sau mai putin din piese de la furnizori straini, estimeaza UBS.


„Este intr-adevar o vitrina a inginerilor chinezi si a dividendelor ingineresti”, a spus Gong, aratand catre forta de munca puternica a BYD de 600.000, de cinci ori mai mare decat cea a Tesla, inclusiv 90.000 de ingineri.


BYD, care isi produce, de asemenea, propriile baterii si semiconductori, are un avantaj de cost de 15% fata de berlina de baza Model 3 produs de Tesla si un avantaj de peste 30% fata de ID3 de la VW, potrivit raportului UBS.


BYD a detronat Volkswagen ca marca de automobile cel mai bine vanduta din China la inceputul anului 2023.


Predictiile UBS pentru piata auto mondiala in 2030 sunt remarcabile si prin opinia ca producatorii de automobile chinezi nu vor opera in SUA a doua cea mai mare piata de automobile din lume  si nici nu vor avea vreun succes material in Japonia, Coreea de Sud si India, care toate au activi autohtoni puternici.


Sursa: motorionline.com


Producatorii de automobile precum BMW, VW si Mercedes, care considera China drept una dintre cele mai mari piete ale lor, isi accelereaza tranzitia la vehiculele electrice.


BMW a dezvaluit sambata la IAA un prototip al masinii sale electrice Neue Klasse. Coupe-ul cu doua usi are un afisaj digital proiectat pe latimea parbrizului, precum si un software care poate procesa comenzi vocale si gesturi ale mainii, functii la care consumatorii chinezi au ajuns sa se astepte la vehiculele electrice.


Trecerea de la o traditie veche de zeci de ani de performanta de conducere in principal publicitara arata hotararea BMW de a prinde producatorii chinezi de vehicule electrice, a declarat Yale Zhang, director general al companiei de consultanta Automotive Foresight din Shanghai.


Dintre cele trei mari marci germane de lux, BMW demonstreaza viteza si se concentreaza pe vehiculele electrice, vanzarile modelelor sale alimentate cu baterii in China conducand Mercedes si Audi de la VW, a spus Zhang.


„BMW inca trebuie sa ajunga din urma producatorilor chinezi de vehicule electrice in solutii de conducere inteligente, cum ar fi cabina inteligenta si conducerea autonoma”, a spus el. „Dar acest concept de masina a aratat o schimbare radicala in stilul si aplicarea cockpitului inteligent. Este unul de urmarit.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA