Aproape Masini

Acum avem si magazin online

De la Tesla la VW, vehiculele electrice aduc optiuni noi

Evolutia industriei catre vehiculele electrice aduce noi modele interesante de la startup-uri precum Fisker si VinFast, in timp ce vechiul VW adauga un pic de interes cu un monovolum EV.



Sursa: bellevillevw.com


Trecerea industriei catre vehiculele electrice aduce perspective noi asupra stilului si utilitatii auto, cu totul, de la brutalistul Cybertruck al Tesla pana la nostalgia monovolumului ID Buzz de la Volkswagen.


Startup-urile conduc o mare parte din experimente, desi marcile vechi isi transforma in sfarsit vehiculele concept electrice in altele reale.


VW isi pastreaza, de asemenea, vehiculele cu ardere proaspete in timpul tranzitiei EV. Atlas si Atlas Cross Sport de la VW vor suferi o reproiectare completa in 2026, pornind probabil ciclul lor final de produs ca vehicule cu ardere interna. Urmatoarea generatie Tiguan este acum programata sa debuteze in 2025 si va aduce cu sine o noua versiune de inalta performanta la acel moment.


Liderul pietei de vehicule electrice, Tesla, isi extinde gama de patru vehicule cu pickup-ul Cybertruck in acest an si promite un „Model 2” general, probabil pana in 2025. Rival Rivian Automotive pregateste si modele mai putin costisitoare.


Sursa: insideevs.com


Fisker si-a schimbat prioritatile catre un pick-up pentru al doilea model, bazat pe noul sau crossover Ocean. VinFast a cunoscut un drum anevoios pentru pretul actiunilor sale, dar a inregistrat o activitate de vanzari mult mai mica pentru primul sau vehicul din SUA, crossover-ul VF 8. Marca vietnameza promite modele VF 9, VF 7 si VF 6 pana la sfarsitul anului 2024.


Supravietuirea unora dintre startup-urile mai noi, cum ar fi Fisker si VinFast, depinde de numerar, de acceptarea pietei si de planurile ca viitoarele fabrici din SUA sa se califice pentru stimulente fiscale federale pentru vehicule electrice.


Daca totul merge bine, consumatorii americani vor inota in alegerile de vehicule electrice doar de la aceste startup-uri si puternicul VW pana in a doua jumatate a deceniului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA