VinFast, firma originara din Vietnam a inceput predarea primului sau lot de 100 de SUV-uri complet electrice clientilor locali, urmand ca livrarile vehiculului in SUA urmand sa inceapa in decembrie.

Sursa: insideevs.com

VinFast, care a inceput sa functioneze in 2019, se pregateste sa se extinda pe piata din SUA, unde spera sa concureze cu producatorii auto si startup-urile vechi,  folosind cele doua SUV-uri electrice ale sale, VF8 si VF9 dar si inchirierea bateriilor pentru a reduce pretul de achizitie.

„Primul lot de 5.000 de unitati VF8 va fi pentru pietele din SUA si America de Nord. Productia in masa va incepe de saptamana viitoare”, a declarat pentru Reuters CEO-ul global al VinFast.

VinFast, parte a Vingroup, a declarat intr-un comunicat ca Europa va fi inclusa in acel lot initial de 5.000 de unitati. VinFast va incepe sa livreze masini in strainatate in noiembrie, iar clientilor li se vor livra masini in decembrie.

Compania a inregistrat aproape 65.000 de rezervari la nivel global si se asteapta sa vanda 750.000 de vehicule electrice pe an pana in 2026, incepand cu SUV-urile VF8 si VF9.

In martie, VinFast a declarat ca va construi o fabrica de productie in Carolina de Nord, cu o capacitate initiala estimata de 150.000 de vehicule electrice pe an.

Sursa: motortrend.com

La inceputul acestui an, producatorul auto a declarat ca este in cautarea unei locatii pentru o fabrica de vehicule electrice in Germania, pentru a construi masini si autobuze si a completat spunand ca Europa va fi una dintre cele mai importante piete pentru acesta.

SUV-urile VF8 si VF9 vor incepe de la 42.200 USD si respectiv 57.500 USD pentru clientii din SUA, excluzand costul de inchiriere a bateriei.

In Europa, VF8 va incepe de la 46.050 de euro si VF9 de la 62.750 de euro, excluzand costul de inchiriere a bateriei, care este de 120 de euro pe luna pentru VF8 si 150 de euro pe luna pentru VF9.