Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va prezenta o masina sport electrica, la Japan Mobility Show

Toyota isi intensifica ambitiile in materie de vehicule electrice cu doua masini concept de ultima generatie la Japan Mobility Show de luna aceasta , inclusiv un model de masina sport de inalta performanta.



Sursa: arenaev.com


Toyota demonstreaza ca este serios in privinta vehiculelor electrice, cu planuri de a-si previzualiza platforma EV de urmatoarea generatie intr-o masina sport si un crossover futurist la Japan Mobility Show.


Cele doua concepte de vehicule electrice, prezentate intr-o lansare de luni, sunt de asteptat sa prezinte cele mai recente eforturi ale companiei de a-si revizui strategia de vehicule electrice, pe masura ce se recupereaza pe fondul intensificarii concurentei globale.


Toyota Motor Corp. declara ca FT-Se este o masina sport cu proportii largi, orientate catre o manevrabilitate superba si o aerodinamica svelta, care divizeaza aerul.


FT-Se, care primeste o insigna Gazoo Racing si o schema de culori portocalie si neagra stralucitoare, are un cockpit de ultima generatie cu comenzi intuitive care ofera o experienta de condus captivanta. Actualizarile over-the-air vor pastra masina sport electrica personalizabila.


Intr-un semn de cap la strategia de productie de vehicule electrice de generatie urmatoare a Toyota, cel mai mare producator auto din lume a declarat ca FT-Se va impartasi componente majore cu celalalt concept de masina de spectacol.


Acest vehicul este conceptul de tip crossover de ultima generatie FT-3e. Are o silueta eleganta si o sifonare robusta, unghiulara a tablei. Toyota a spus ca masina va oferi „noi experiente de condus si servicii personalizate alimentate de tehnologii inovatoare”, fara a oferi prea multe detalii.


Afisajele digitale externe care circula din partea inferioara a corpului si in sus pe usa ofera informatii, cum ar fi starea de incarcare a bateriei si temperatura interioara pe masura ce soferul se apropie de vehicul.


Ambele concepte evidentiaza eforturile Toyota de a-si intensifica afacerea cu vehiculele electrice  cu o noua generatie de vehicule electrice dedicate pe care promite ca va incepe sa o livreze in 2026.


Sursa: electrek.co


Toyota vrea sa vanda aproximativ 1,5 milioane de vehicule electrice la nivel global in 2026 si sa creasca pana la 3,5 milioane in 2030. Aproximativ 1,7 milioane din acel volum din 2030 vor fi vehiculele electrice de urmatoarea generatie, spune Toyota.


Toyota a vandut doar 25.000 de vehicule complet electrice la nivel global in 2022.


In urmatorii trei ani, Toyota si Lexus vor adauga un total de 10 vehicule electrice noi, inclusiv modele pe noua platforma si altele pe versiuni evoluate ale actualului e-TNGA.


Numele masinilor concept ar putea indica o noua nomenclatura pentru EV-urile de urmatoarea generatie.


Gama actuala de vehicule electrice Toyota, bazata pe platforma e-TNGA, primeste o distinctie bZ, cum ar fi crossover-ul bZ4X si berlina bZ3. FT-ul conceptului vehiculelor inseamna Toyota viitor, in timp ce „e” ar putea indica un nou sistem de denumire care inseamna „electric”, cu Se insemnand sport electric.


FT-Se este contributia Toyota la o multitudine de masini sport prezentate de producatorii auto din Japonia la salonul de mobilitate. Saptamana trecuta, Lexus, Mazda si Subaru au tachinat toate modelele electrificate de performanta, in timp ce Honda pare gata sa dezvaluie un succesor electric al NSX-ului sau.


Salonul auto reincarnat de la Tokyo are loc in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, cu zile media intre 25 si 26 octombrie, iar locatia se va deschide publicului pe 28 octombrie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA