Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault si marcile chineze vor sprijini revenirea Salonului Auto de la Geneva in 2024

Se asteapta ca Renault, marcile germane si chineze sa participe la Salonul auto de la Geneva din 2024, despre care organizatorii spun ca va avea loc pentru prima data de la o anulare haotica cu cateva zile inainte ca evenimentul sa fie deschis in 2020.



Sursa: renaultgroup.com


Spectacolul anual a fost cufundat in criza in acel an, cand o decizie tarzie a autoritatilor elvetiene de a preveni raspandirea coronavirusului a fortat anularea celei de-a 90-a editii a evenimentului.


Intre 30 si 40 de marci de automobile vor participa anul viitor, au spus organizatorii, adaugand ca o lista completa a expozantilor va fi publicata cu aproximativ o luna inainte de spectacol, care este programat sa aiba loc intre 26 februarie si 3 martie. Centrul de conventii Palexpo de langa Geneva va gazdui din nou spectacolul.


Renault a confirmat vineri ca va fi la Salonul Auto de la Geneva, spunand intr-un comunicat ca este „dornic sa se asigure ca aceste spectacole sunt o adevarata sarbatoare si contribuie la reputatia industriei auto europene”.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, este un sustinator puternic al expozitiilor auto. Sub conducerea sa, Renault a fost una dintre putinele marci non-germane care a participat la Salonul IAA Mobility de la Munchen luna trecuta si in 2021. Producatorul de automobile francez s-a angajat, de asemenea, sa participe la Salonul Auto de la Paris 2024.


„Ceea ce pot spune astazi este ca nu am nicio indoiala ca Salonul Auto de la Geneva din 2024 se va intampla, singura intrebare este dimensiunea lui”, a declarat Sandro Mesquita, directorul general al companiei Salonul Auto International de la Geneva (GIMS).


Mesquita a spus ca organizatorii nu se asteapta sa egaleze dimensiunea spectacolului in 2019, care a fost ultima data cand evenimentul a avut loc. Totusi, obiectivul este sa atraga intre 30 si 40 de marci, inclusiv unele care vor participa in premiera la spectacol.


Unele marci germane si-au confirmat prezenta. Surse spun pentru Automotive News Europe ca Porsche este de asteptat sa-si dezvaluie planurile in curand.


GIMS este in contact cu aproximativ 20 de marci chineze si spera ca doua treimi dintre acestea sa participe. GIMS a purtat discutii ample cu Stellantis, al doilea mare producator auto din Europa, dupa Grupul Volkswagen, cu privire la participare.


Separat, GIMS are un contract de 10 ani cu oficialii din turism din Qatar pentru a organiza un Salon International Auto de la Geneva la Doha. Prima editie s-a deschis pe 5 octombrie cu 30 de marci.


Sursa: ro.wikipedia.org


Mesquita a spus ca se asteapta ca participarea marcii la spectacolul de la Geneva din 2024 sa se potriveasca cu ceea ce a fost vazut la Doha la inceputul acestei luni.


De exemplu, JLR avea diferite afisaje pentru marcile Defender, Jaguar si Land Rover. Prin urmare, JLR a luat in considerare trei marci. Intre timp, producatorul chinez de automobile Chery a luat in calcul patru marci: Chery, Omoda, Exeed si Jaecoo, pentru  Salonul de la Doha.


Alte marci cu expozitii in Doha au inclus Audi, BMW, Lamborghini, Lynk & CO, Mercedes-Benz, Mini, Nissan, Porsche, Toyota, VinFast si Volkswagen, majoritatea prin distribuitorii lor locali.


Mesquita a spus ca Salonul Auto International de la Geneva ramane o marca de sine statatoare, care este detinuta de fundatia non-profit GIMS. GIMS este client al Palexpo, de la care cumpara spatiu expozitional si servicii, a adaugat acesta.


Pentru a atrage mai multi expozanti, organizatorii au dezvoltat un nou concept pentru expozitie pentru a reduce semnificativ costurile ridicate de participare, ceea ce a facut ca mai multi producatori de automobile sa paraseasca evenimentul in trecut.


„Oferim expozantilor standuri preconfigurate, astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sa-si construiasca propriul stand. Noi numim asta plug-and-play”, a spus Mesquita.


Standurile sunt mai mici si mai putin elaborate decat cele vazute in trecut. „Expozantii trebuie doar sa aleaga culoarea standului si sa-si aduca brandingul”, a spus Mesquita. „Desigur, expozantii sunt la fel de bineveniti sa aiba propriile lor standuri”, a adaugat el.


Organizatorii se asteapta ca 300.000 de vizitatori sa participe la spectacolul din 2024, in scadere de la 600.000 in 2019.


Daca spectacolul din 2024 este un succes, GIMS vrea sa devina din nou un eveniment anual, a spus Mesquita.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA