Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Modelele vechi reprezinta 70% din inmatricularile recente din Romania

Inmatricularile noi de vehicule rutiere de tip autoturism au inregistrat o scadere cu 3,8% in Romania, in al treilea trimestru al acestui an, fata de acelasi interval din 2022.



Sursa: romania-insider.com


In timp ce inmatriculate de autoturisme second hand importate au ramas crescute, cu un total de 67,9%, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate in data de 2 noiembrie, scrie Agerpres.


Conform statisticii oficiale, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la categoria autobuze si microbuze, cu 88,3%, precum si la categoria mopede si motociclete (+0,7%). Totusi, s-a consemnat o scadere de 4,4% la categoria autoturisme.


Inmatricularile de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au inregistrat majorari la toate categoriile, cum ar fi: autobuze si microbuze, mopede si motociclete (5,1%) si autoturisme (1,4%).


Datele INS Romania releva, de asemenea, ca la inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au fost cresteri de 9,2% la categoria autotractoare, timp in care au fost consemnat si scaderi la categoria autocamioane.


Inmatricularile noi de vehicule rutiere noi pentru transportul marfurilor au raportat procente pozitive la toate categoriile, autotractoare, remorci si semiremorci  si autocamioane.


Sursa: romania-insider.com


In comparatie cu trimestrul II din 2023, in trimestrul III din acelasi an, inmatricularile noi de vehicule rutiere au crescut cu 4,3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor, respectiv cu 1,1% la vehiculele pentru transportul marfurilor.


De asemenea, pentru categoria autoturisme, cea mai insemnata pondere a fost detinuta de vehicule conforme cu norma europeana Euro 4, respectiv 34,4%.


In ceea ce priveste categoria de autobuze si microbuze cele mai multe vehicule (24,2%) au fost clasificate in norma Euro 3, iar pentru categoria mopede si motociclete, 26,4% au fost incluse la norma de poluare Non-Euro.


Vehiculele conforme cu norma europeana Euro 3 au predominat la categoria autocamioane in proportie de 28,7%, cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare, iar pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale, cele mai multe unitati au fost clasificate in norma Non-Euro.


Similar Articles

Stellantis intrerupe productia Fiat 500 EV

Stellantis intrerupe productia Fiat 500 EV

15 September 2024 In „D'ale Șoselei”
Pareri : Jeep Cherokee KL ( 2014 - 2023 )

Pareri : Jeep Cherokee KL ( 2014 - 2023 )

08 September 2024 In „D'ale Șoselei”
Munteanu Ioana
Scrie un raspuns