Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla va construi o masina de 27.000 de dolari

CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a spus lucratorilor despre planurile sale in timpul unei vizite la fabrica vineri.



Sursa: topgear.com


Tesla va construi o masina de 25.000 de euro (26.837,50 USD) la fabrica sa de langa Berlin, iar producatorul de vehicule electrice urmareste adoptarea in masa a acestuia. Tesla insa, a refuzat sa comenteze.


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide, langa Berlin, dupa ce a participat la un summit de inteligenta artificiala in Anglia.


CEO-ul a multumit personalului de la fabrica pentru munca depusa, potrivit unui videoclip postat pe X, cunoscut anterior ca Twitter. La aceeasi intalnire, el a informat si personalul despre planurile de a construi acolo vehiculul de 25.000 de euro.


Producatorul auto planuieste sa dubleze capacitatea fabricii germane la 1 milion de vehicule pe an, dar nu a oferit o actualizare cu privire la cate masini produce acolo din martie, cand a declarat ca a produs 5.000 de vehicule intr-o saptamana, echivalentul a aproximativ 250.000 anual.


Autoritatile locale au declarat in octombrie ca au cerut companiei sa trimita informatii suplimentare cu privire la modul in care planurile sale de expansiune vor adera la legile de conservare a naturii si apoi vor lua o decizie cu privire la aprobarea acestora, fara a furniza un interval de timp.


Fabrica germana produce in prezent modelul Y, cel mai bine vandut vehicul electric din Europa.


Musk a prevazut de mult perspectiva unei masini electrice mai accesibile, dar a spus ca in 2022 nu a stapanit inca tehnologia, asa ca a abandonat planul.


Totusi, unele surse au declarat pentru Reuters in septembrie ca producatorul de automobile se apropie de o inovatie care i-ar permite turnarea sub presiune a aproape intregii caroserie a vehiculului electric (EV) dintr-o singura bucata, o descoperire care ar ajuta la accelerarea procesului de productie si ar aduce costuri reduse.


Extinderea pe piata de masa este esentiala pentru indeplinirea obiectivului Tesla de a creste livrarile de vehicule la 20 de milioane pana in 2030.


Dar o economie slaba a afectat cererea de vehicule electrice, determinand Tesla si altii sa reduca preturile in ultimele luni in incercarea de a creste vanzarile. Pretul ridicat al vehiculelor electrice, agravat de ratele mari ale dobanzilor, este unul dintre cativa factori care impiedica adoptarea tehnologiei in Europa si SUA, arata sondajele consumatorilor.


Pretul mediu de vanzare cu amanuntul al unui vehicul electric in Europa in prima jumatate a anului 2023 a fost de peste 65.000 de euro, potrivit firmei de cercetare auto JATO Dynamics, comparativ cu putin peste 31.000 de euro in China.


Separat, conducerea Tesla din Germania, la sfarsitul saptamanii trecute, a informat 11.000 de lucratori ca vor primi o crestere a salariului cu 4% incepand cu luna noiembrie, a informat duminica The Wall Street Journal. Sindicatele au spus anterior ca lucratorii Tesla de la fabrica castiga sub media industriei.


Sursa: foxnews.com


Compania va plati, de asemenea, un bonus de 1.500 de euro (1.609 de dolari) in decembrie pentru a compensa inflatia si, din februarie, va creste salariile anuale cu inca 2.500 de euro pentru muncitorii germani, au declarat pentru WSJ cei familiarizati cu problema.


In octombrie, Tesla a declarat ca isi va informa personalul in aceasta luna cu privire la nivelul cresterii salariilor, adaugand ca a crescut salariile cu 6% anul trecut.


Sindicatul german IG Metall a declarat anterior ca salariile Tesla au fost cu aproximativ 20% mai mici decat cele oferite prin contractul colectiv.


Producatorul de vehicule electrice, spre deosebire de alti producatori de automobile din Germania, nu are un contract colectiv care sa reglementeze salariile. Tesla si IG Metall nu au raspuns imediat unei cereri de comentarii a Reuters.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA