Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW sporeste castigurile din trimestrul III cu vehicule electrice

Vanzarile de masini complet electrice au depasit tinta BMW prognozata pentru sfarsitul anului.



Sursa: motor1com


BMW Group a raportat o marja mai mare in trimestrul al treilea in activitatea sa de baza cu masini, dand un ton mai optimist decat unii concurenti, in timp ce si-a confirmat previziunile pentru anul urmator.


BMW a prognozat o marja anuala a castigurilor inainte de dobanzi si taxe (EBIT) in divizia sa de masini de 9,0% pana la 10,5%. Compania este pe cale sa atinga aceasta tinta cu o marja de 10,3% in acest an pana acum, a anuntat vineri.


Masinile cu pret mai ridicat si complet electrice au sporit veniturile in trimestrul al treilea peste asteptarile analistilor, dar profitul net al grupului a scazut cu 7,7%, dupa ce cifrele de anul trecut au beneficiat de consolidarea joint-venture-ului din China, BMW Brilliance Automotive.


Vanzarile de masini complet electrice au fost de 15,1% in al treilea trimestru, depasind tinta BMW pentru sfarsitul anului de 15%.


Modelele din segmentul superior de pret, cum ar fi Seria 7, BMW X7 actualizat si modelele BMW X5 si BMW X6, stimuleaza, de asemenea, cresterea vanzarilor.


Veniturile din al treilea trimestru au fost afectate de efectele negative ale schimbului valutar asupra dolarului si yuanului chinezesc, precum si a unor costuri de productie, a spus BMW, fara a oferi detalii suplimentare.


Marja EBIT a fost de 9,8% in trimestrul respectiv, crescand la 10,8% excluzand impactul deciziei de anul trecut de a prelua controlul majoritar al BMW Brilliance Automotive.


Sursa: forbes.com


Compania a inregistrat o usoara scadere a preturilor materiilor prime in trimestrul respectiv fata de anul trecut, dar a simtit totusi un impact de 200 de milioane de euro din soldul net al pozitiilor valutare si al materiilor prime, a declarat directorul financiar Walter Mertl.


Costurile cu materialele si logistica raman ridicate, cu un impact negativ notabil in primele noua luni ale anului 2023 din cauza unor factori, inclusiv costuri ridicate cu forta de munca din partea partenerilor, a adaugat acesta.


BMW si-a mentinut un ton prudent optimist de-a lungul anului si si-a crescut previziunile privind marja auto in august.


Problemele legate de lantul de aprovizionare s-au atenuat, dupa un avertisment in august ca ar putea continua pe tot parcursul anului.


Fluxul de numerar liber pentru segmentul auto pana in acest an a fost de 5,7 miliarde de euro, aproape de prognoza pentru intregul an de 6 miliarde.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA