Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volkswagen continua cu planurile de vehicule autonom

Volkswagen continua cu calendarul sau ambitios pentru a incepe operatiunile regulate cu vehiculul sau autonom, Moia, pana cel tarziu in 2026.



Sursa: electrive.com


Optimismul sau vine in momentul in care unitatea de croaziera a rivalei General Motors recheama toate masinile fara sofer pentru a actualiza software-ul in urma unui accident in care a fost implicat un pieton in octombrie.


VW declara ca ramane angajat in planurile sale de a introduce autobuzul sa cu ride-sharing pana in 2026, initial cu un sofer de siguranta inca la bord.


Christian Senger, membru al consiliului de conducere al VW responsabil cu conducerea autonoma, este increzator in abilitatile de auto-conducere ale vehiculului.


„Sistemul AD are deja performante de condus impresionante, care necesita foarte putina interventie din partea soferului de siguranta”, a declarat Segner pentru Automotive News Europe.


Moia este deja testata in orasele germane Hamburg si Munchen si in Austin, Texas. Flota de testare inregistreaza kilometri pe drumuri in timp ce este analizata pentru fiabilitate, deoarece colecteaza date in diferite scenarii de conducere.


Autobuzele electrice sunt concepute pentru a ridica pana la patru persoane care calatoresc in aceeasi directie si apoi le preda la destinatie.


De asemenea, VW respinge orice probleme potentiale ca urmare a separarii sale de fostul partener tehnologic Argo AI.


Volkswagen Commercial Vehicles, unde se bazeaza programul, s-a despartit de Argo AI in urma cu un an. VW a trecut apoi la furnizorul israelian de tehnologie Mobileye.


Sursa: volkswagen-group.com


„Experienta pe care am putut-o dobandi din 2021 in integrarea sistemului de conducere autonoma in vehiculele noastre de productie ID-Buzz ne-a ajutat foarte mult in schimbarea sistemului la noul partener”, a spus Senger.


VW a recrutat experti de top in software de la Argo AI pentru a-si transfera cunostintele si expertiza in interior.


Planurile VW vin in momentul in care compania GM Cruise si-a rechemat voluntar cele 950 de masini fara sofer din SUA, miercuri.


Cruise si autoritatea de reglementare auto din SUA au luat decizia in urma unui accident cu un pieton in San Francisco in octombrie. Pietonul fusese deja lovit de o masina condusa de oameni si a fost aruncat pe o banda adiacenta, unde robotaxiul Cruise nu s-a oprit la timp si a lovit pietonul pentru a doua oara.


Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi (NHTSA) a declarat miercuri pe site-ul sau ca subsistemul de detectare a coliziunilor al software-ului Cruise Automated Driving Systems ar putea sa nu raspunda corect dupa un accident.


Drept urmare, Cruise a suspendat operatiunile fara sofer la nivel national.  Cruise transportase pasageri fara soferi umani in toata San Francisco.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA