Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dealerii de top din Europa isi intaresc prezenta pe piata

Venitul mediu pentru cele mai mari 50 de grupuri independente de retail din Europa a crescut cu aproape 10%, la 2,8 miliarde de euro.



Sursa: emilfrey.de


Cele mai bune 50 de grupuri de dealeri din Europa au castigat o prezenta prezenta pe piata dupa ce si-au crescut numarul mediu de puncte de vanzare si au sporit veniturile in 2022, arata noile cifre.


Cele mai mari grupuri, depasite din nou de elvetianul Emil Frey, si-au crescut cota pe piata de masini noi la 15%, in crestere de la 14% in anul precedent, dupa ce au crescut vanzarile cu 3,6% pe o piata in scadere cu 5,9%, arata datele companiei de analiza de dealeri ICDP.


Tendinta de consolidare s-a mutat mai repede decat au prezis chiar si observatorii din industrie, cum ar fi ICDP, compania estimand acum ca o cincime din toate masinile noi vor fi vandute in Europa de catre cele mai mari grupuri pana in 2030.


Toate grupurile de dealeri din top 50 au inregistrat venituri de peste 1 miliard de euro in 2022, potrivit ICDP, care foloseste cifrele de venituri pentru a-si crea clasamentul.


Venitul mediu pentru cele mai mari 50 de grupuri a fost de 2,8 miliarde de euro, in crestere cu 9,6% fata de anul anterior, potrivit datelor ICDP.


Emil Frey a ajuns in fruntea topurilor cu venituri de 14,8 miliarde de euro, urmat de operatiunile Penkse centrate in Marea Britanie, cu 9,2 miliarde de euro.


Veniturile au fost stimulate de preturile mai mari la masinile noi, pe fondul blocajelor de productie. Vanzarile de masini second hand au scazut la un raport de 1,14 masini second hand pentru fiecare masina noua vanduta, comparativ cu 1,35 la 1 in 2021, dar dealerii au raportat preturi medii de vanzare mai mari pentru acele masini second hand pe care le puteau procura.


Ritmul de consolidare a crescut din nou in 2023, 1.312 de magazine si-au schimbat mainile pana acum, a spus ICDP.


Pe masura ce afacerea de vanzare a masinilor este analizata de producatorii de automobile care doresc sa reduca costurile din partea distributiei, eficienta oferita de marile grupuri poate ajuta la intoarcerea punctelor de vanzare neprofitabile.


„Este mult mai usor sa aduci un numar relativ mic de grupuri de dealeri in jurul unei mese si sa ai o discutie cu ei, mai degraba decat un grup disparat”, a spus directorul general al ICPD, Steve Young.


Sursa: mercedes-benz-emil-frey.hr


Scopul producatorilor de automobile conform modelului agentiei de a oferi masini la un pret fix va insemna ca consumatorii sunt mai susceptibili de a-si alege cel mai apropiat dealer fata de un punct de vanzare mai mare care ar putea oferi o reducere mai mare in cadrul modelului traditional en-gros.


Cu toate acestea, dificultatile mai mari de a face afaceri in acest moment ar putea convinge un numar tot mai mare de grupuri mai mici sa vanda.


Sumele impresionante facute de dealeri in 2022, cand disponibilitatea slaba a masinilor noi a sporit pretul mediu de vanzare, nu continua in 2023, a avertizat Young.


„Toti dealerii cu care vorbim vad profitabilitatea in scadere semnificativa in comparatie cu anul trecut”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA